ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Με προβλήματα η πρεμιέρα του iOS 8

Με προβλήματα η πρεμιέρα του iOS 8

Διαθέσιμη για «κατέβασμα» είναι από την Πέμπτη η νέα έκδοση του λειτουργικό συστήματος των φορητών συσκευών της Apple, iOS 8, που ενσωματώνει σημαντικές αλλαγές, νέες λειτουργίες και εφαρμογές.


Η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη για τα iPhone 4s, 5, 5c και 5s, iPod Touch 5th gen, iPad 2, Retina και Air, iPad mini και iPad mini Retina. Ωστόσο, η «πρεμιέρα» του iOS 8 συνοδεύτηκε από «αναμενόμενα» και μη προβλήματα.

Ο όγκος των δεδομένων που απαιτείται να κατέβουν διαφέρει από συσκευή σε συσκευή, είναι περί το 1,1 GB. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για over-the-air εγκατάσταση, είναι απαραίτητα περίπου 5 GΒ ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου.

Γεγονός που αναμένεται να δυσκολέψει ορισμένους χρήστες συσκευών όπως τα 16αρια iPhones ή iPads.

Οπως επισημαίνει άλλωσε η ίδια η εταιρεία σε μήνυμα σφάλματος που λαμβάνουν πολλοί χρήστες κατά τη διάρκεια του download, «η παρούσα ενημέρωση είναι η μεγαλύτερη έκδοση από την κυκλοφορία του App Store».

Αλλωστε, όπως ήταν αναμενόμενο, εκατομμύρια άνθρωποι σπεύδουν ταυτόχρονα να κατεβάσουν το νέο λογισμικό, με αποτέλεσμα οι servers της Apple να υπερφορτώνονται

Σε κάθε περίπτωση, οι χρήστες θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή.