ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Τον Φωτόπουλο – αυτόν τον «πούρο» συνδικαλιστή της ΔΕΗ

Τον Φωτόπουλο – αυτόν τον «πούρο» συνδικαλιστή της ΔΕΗ
Τον Φωτόπουλο – αυτόν τον «πούρο» συνδικαλιστή της ΔΕΗ – δεν τον γουστάρω καθόλου. Γιατί μέχρι πρότινος που δεν πείραζε κανείς τις αποδοχές του...
  • Τον Φωτόπουλο – αυτόν τον «πούρο» συνδικαλιστή της ΔΕΗ – δεν τον γουστάρω καθόλου. Γιατί μέχρι πρότινος που δεν πείραζε κανείς τις αποδοχές του και την καρέκλα του στο ΔΣ της ΔΕΗ, έπαιζε το βιολί του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης, όντας ο ίδιος «πρασινοφρουρός» από τη δεκαετία του ’80.
  • Τώρα το γύρισε στο τσάμικο και την επανάσταση γιατί το ξεπούλημα της ΔΕΗ σε κάποιον ξένο, θα κόψει από τον Φωτόπουλο συνδικαλιστικά προνόμια, καρέκλα εξουσίας. Και γι’ αυτό κατηγορεί την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μας κόβει το ρεύμα όποτε γουστάρει και ξαφνικά έγινε πιο αγανακτισμένος από τους αγανακτισμένους.
  • Από την άλλη όμως, το ξεφτιλίκι με το ξεπούλημα της ΔΕΗ δεν έχει όρια. Πουλάνε το 17% της ΔΕΗ που έχει το Δημόσιο για 400 εκ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πως η συνολική αξία της ΔΕΗ (δηλαδή το 100%), είναι 2,4 δισ. ευρώ. Είναι τόσο εξευτελιστική η τιμή που πουλάνε την ΔΕΗ, ώστε ένας μόνο θερμοηλεκτρικός σταθμός 300 MW, αξίζει με αντικειμενική τιμή 1,2 δισ. ευρώ.
  • Στην περιοχή Κοζάνης και Φλώρινας μόνο υπάρχουν 18 τέτοιοι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί. Άρα μόνο αυτοί έχουν αξία περίπου 2 δισ. ευρώ. Κι ένας γενικότερος υπολογισμός της σημερινής αξίας της ΔΕΗ ανέρχεται στο ποσό των 40 δισ. ευρώ.
  • Την ίδια όμως, ληστρική τακτική ακολουθούν και στο ξεπούλημα του ΟΤΕ στους Γερμανούς. Έφεραν τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών στο βάραθρο της χρηματιστηριακής του αξίας, με τη μετοχή του αυτήν την στιγμή να έχει 5 ευρώ (πολύ κάτω από την πραγματική αξία της μετοχής του ΟΤΕ), επίτηδες για να τον πάρει η Deutsche Telekom, ο γερμανικός ΟΤΕ προστατευόμενος της Μέρκελ.
  • Θα υπάρχει και συνέχεια σε αυτές τις ληστρικές επιδρομές στη Δημόσια Περιουσία. Το χειρότερο από όλα είναι ότι ακόμα και ειδικά δικαστήρια να δημιουργηθούν στο μέλλον για τους σημερινούς πολιτικούς που ξεπουλάνε την Ελλάδα δεν θα τιμωρηθεί κανείς και δεν θα επιστραφεί ούτε ένα ευρώ από τον χαμένο πλούτο μας.