ΦΑΡΜΑΚΟ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Παπαδημητρίου - Να αναπτύξουμε εθνική κουλτούρα καινοτομίας

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Παπαδημητρίου - Να αναπτύξουμε εθνική κουλτούρα καινοτομίας

Στα διδάγματα από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, Ολύμπιος Παπαδημητρίου μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τη Δευτέρα (10/05/2021).

Η πανδημία βρήκε το σύστημα υγείας της Ελλάδας «λαβωμένο» από την οικονομική κρίση και γρήγορα αναδείχτηκαν προβλήματα υποχρηματοδότησης και αποτελεσματικής χρήσης των διατιθέμενων πόρων. Επίσης, αναδείχτηκε η έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας καθώς και η έλλειψη προσωπικού στο ΕΣΥ, που οδήγησαν στην ελλιπή φροντίδα ασθενών που δεν νοσούν από covid-19. Αναδείχτηκε, ακόμα, η ανάγκη για μοντέλα απομακρυσμένης διάγνωσης και φροντίδας.

Αναφερόμενος στα εμβόλια κατά του κορονοϊού, τόνισε ότι πρόκειται για άθλο το γεγονός ότι μέσα σε ένα χρόνο από την εμφάνιση του ιού, έχουμε διαθέσιμα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια, ενώ η παραγωγή τους ολοένα αυξάνεται.

Ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ επισήμανε, τέλος, την ιδιαίτερη συνεισφορά του στις εξαγωγές και με 6,7 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ, ενώ ως προκλήσεις της επόμενης μέρας ανέδειξε την καλλιέργεια μιας εθνικής κουλτούρας καινοτομίας στη χώρα, καθώς και τη βελτίωση της χρηματοδότησης του συστήματος υγείας, ώστε να γίνει πιο προβλέψιμο το περιβάλλον και για το επιχειρείν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση lockdown: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για SMS, απαγόρευση κυκλοφορίας, μετακίνηση εκτός νομού