ΕΛΛΑΔΑ

Άρση lockdown: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για SMS, απαγόρευση κυκλοφορίας, μετακίνηση εκτός νομού

Άρση lockdown: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για SMS, απαγόρευση κυκλοφορίας, μετακίνηση εκτός νομού

Άρση lockdown: Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για SMS, απαγόρευση κυκλοφορίας και μετακίνηση εκτός νομού

Αντίστροφα και επίσημα μετράει πλέον ο χρόνος για τις αλλαγές στα SMS την απαγόρευση κυκλοφορίας και τη μετακίνηση εκτός νομού καθώς όπως είπε η Αριστοτελία Πελώνη οι ανακοινώσεις θα γίνουν την Τετάρτη.

«Όλες αυτές οι λεπτομέρειες θα αξιολογηθούν για το τι πρέπει να γίνει με τη χρήση των SMS το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας και θα υπάρξουν ανακοινώσεις την Τετάρτη» είπε χαρακτηριστικά μετά από σχετική ερώτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού στις 15 Μαΐου ημερομηνία που εξελίσσεται σε ορόσημο ενόψει της επιστροφής στην κανονικότητα.

Από την προηγούμενη εβδομάδα έχει ανακοινωθεί εξάλλου ότι στις 14 Μαΐου αποχαιρετούμε, όπως όλα δείχνουν, το click inside και το click away.

Όσον αφορά το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας το «δρόμο» της χαλάρωσης έδειξε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος δήλωσε την Κυριακή ότι «από τις 15 του μηνός λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και μετά μια - δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί έτι περαιτέρω».

Παράλληλα όπως έχει ανακοινωθεί η απαγόρευση στη μετακίνηση εκτός νομού θα σταματήσει στις 15 Μαΐου προκειμένου η άρση και αυτού του μέτρου να «κουμπώσει» με το άνοιγμα του τουρισμού.

Την ερχόμενη βδομάδα με το άνοιγμα του τουρισμού εξετάζεται η κατάργηση των SMS στο 13033 είχε δηλώσει νωρίτερα τη Δευτέρα και ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Χαράλαμπος Γώγος.

Τι έχει ήδη ανακοινωθεί

Με τις πρώτες «ανάσες» ελευθερίας να έχουν δοθεί ήδη με το άνοιγμα της εστίασης και τις αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας, η επιχείρηση επιστροφή στην κανονικότητα συνεχίζεται ως εξής:

  • Σήμερα 10/05 άνοιξαν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια
  • Σήμερα 10/05 άνοιξαν τμήματα φροντιστηρίων και κέντρα ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις,
  • Σήμερα 10/05 άνοιξαν και τα δικαστήρια,
  • Στις 14/05 ανοίγουν όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας,
  • Στις 15/05 ανοίγει ο τουρισμός.
  • Στις 17/05 ξεκινούν προπονήσεις οι Αθλητικές Ακαδημίες
  • Στις 17/05 οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολλέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας,
  • Στις 17/05 επαναλειτουργούν και τα Ωδεία σε όλη τη χώρα,
  • Στις 17/05 ανοίγουν παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
  • Στις 21/05 επαναλειτουργούν θερινά σινεμά και κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%,
  • Στις 28/05 ξεκινούν και οι συναυλίες. Η πληρότητα πρέπει να είναι στο 50% και αφορά μόνο καθήμενους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οικογενειακή τραγωδία στην Πτολεμαΐδα: Σκότωσε τη μητέρα του και αυτοκτόνησε