ΦΑΡΜΑΚΟ

Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα εκτελούν συνταγές βιολογικών φαρμάκων για ρευματοπαθείς

Τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα εκτελούν συνταγές βιολογικών φαρμάκων για ρευματοπαθείς

Λύση στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε πριν από περίπου δύο μήνες, με την προμήθεια ενδοφλέβιων σκευασμάτων για τους ρευματοπαθείς από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, δίνει το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον Οργανισμό.

Μετά από τη διαμαρτυρία της Ελληνικής Εταιρείας Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ), ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γιώργος Γιαννόπουλος, απέστειλε σχετική επιστολή προς τον ΕΟΠΥΥ. Προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι ασθενείς οι οποίοι λαμβάνουν ενδοφλέβιες βιολογικές θεραπείες και παρακολουθούνται από ρευματολόγους των Μονάδων Υγείας του ΠΕΔΥ ή ιδιώτες ρευματολόγους που δεν είναι συμβεβλημένοι με ιδιωτικές κλινικές, ο κ. Γιαννόπουλος πρότεινε τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ να εκτελούν τις συγκεκριμένες συνταγές, εφόσον ο ασθενής προσκομίζει μαζί με τη συνταγή βεβαίωση παθολόγου γενικής ιδιωτικής κλινικής ότι η θεραπεία θα πραγματοποιείται στη συγκεκριμένη κλινική. Η διαδικασία αυτή είναι συμβατή με τη νομοθεσία για τα φάρμακα νοσοκομειακής χρήσης.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, ενημέρωσε αντιστοίχως τις Περιφερειακές Διευθύνσεις, ότι πλέον τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ θα εκτελούν τις εν λόγω συνταγές με τον παραπάνω τρόπο, επισημαίνοντας όμως ότι θα πρέπει να προσκομίζεται και βεβαίωση από τον αρμόδιο της κλινικής, ότι θα εξαιρεθεί το φάρμακο από τη χρέωση του κλειστού ενοποιημένου νοσηλίου.

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα θέλει να ευχαριστήσει, τόσο τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Γιαννόπουλο για την άμεση ανταπόκρισή του όσο και τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Γεωργακόπουλο, ο οποίος έδωσε την τελική λύση σε αυτό το μεγάλο ζήτημα που χρήζει μεγάλης σημασίας για την ομαλή καθημερινότητα των ρευματοπαθών.

Σχετικές ειδήσεις