ΥΓΕΙΑ

Βλασταράκος: «Ωρολογιακή βόμβα» η κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ

Βλασταράκος: «Ωρολογιακή βόμβα» η κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ

Με τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους υγείας να υπερβαίνουν το ποσό των 2,2 δισ. ευρώ, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Μιχάλης Βλασταράκος, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την πορεία της λειτουργίας του Οργανισμού.

«Η η κατάσταση, όπως παρουσιάζεται σήμερα, προσομοιάζει με "ωρολογιακή βόμβα" από το σκάσιμο της οποίας θα υπάρξουν "θύματα" στους παρόχους υγείας και στους ασφαλισμένους» αναφέρει ο κ. Βλασταράκος σε γραπτή δήλωσή του, ενώ χαρακτηρίζει «λίαν επιεικώς τραγική» την πορεία του Οργανισμού, όπως διαμορφώνεται στο τέλους του πρώτου τριμήνου του 2015.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ υπογραμμίζει ότι παραβιάζεται κατάφορα η νομοθεσία, διότι ενώ υπάρχει υποχρέωση, μέσα από νομοθετική ρύθμιση, για απευθείας μεταφορά εισφορών ασθένειας από τα ασφαλιστικά ταμεία στον ΕΟΠΥΥ, κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται, με την κρατική επιχορήγηση Μαρτίου-Απριλίου 2015 να υστερεί κατά 57.000.000.

Ο Μιχάλης Βλασταράκος καλεί τον υπουργό Υγείας να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία διότι «δεν νοείται ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος είναι ο μοναδικός ασφαλιστικός οργανισμός αγοραστής υπηρεσιών υγείας, να συνεχίζει να λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργεί, το κράτος να μην παρεμβαίνει, οι πάροχοι να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους από τη μη αποπληρωμή των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ και η κοινωνία να δοκιμάζεται μέσω της προβληματικής περίθαλψης που επιφέρει καταστροφικές επιπτώσεις».

Σχετικές ειδήσεις