ΥΓΕΙΑ

ΕΟΠΥΥ και ΕΦΚΑ χρωστούν 300 εκατ. ευρώ προς τους γιατρούς

ΕΟΠΥΥ και ΕΦΚΑ χρωστούν 300 εκατ. ευρώ προς τους γιατρούς

Τη μείωση του χρόνου πληρωμής από τους 3-4 μήνες στους δύο αναμένουν από τον ΕΟΠΥΥ μέχρι το τέλος του 2018 οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, με βάση τις δηλώσεις του προέδρου του Οργανισμού, Σωτήρη Μπερσίμη.

Στο ζήτημα της καθυστέρησης των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος και ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Φώτης Πατσουράκος, κατά τη διάρκεια του Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ένωσης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μεγάλο πρόβλημα είναι οι παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές, τις οποίες μεν ο ΕΟΠΥΥ έχει ξεκινήσει να αποπληρώνει, ωστόσο το συνολικό ποσό που οφείλεται στους γιατρούς αγγίζει τα 300 εκατ. ευρώ.

«Από τους 3-4 μήνες που είναι ο χρόνος πληρωμής, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ έχει δηλώσει ότι θα μειωθεί στους δύο μήνες έως τέλος του χρόνου, γεγονός όμως που αναμένουμε να δούμε εάν θα υλοποιηθεί. Βέβαια, το μεγάλο πρόβλημα είναι οι παλιές ληξιπρόθεσμες οφειλές του 2011-2012 που ο ΕΟΠΥΥ έχει αρχίσει και πληρώνει, όπως για τον οίκο Ναύτου, τον ΟΠΑΔ, τον ΤΑΥΤΕΚΩ, αλλά ο μεγάλος ασθενής είναι ο ΕΦΚΑ που έχει αναλάβει όλα τα άλλα Ταμεία και δεν πληρώνει. Υπολογίζουμε πως οι συνολικές οφειλές προς τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς τόσο από τις ληξιπρόθεσμες όσο και τις τρέχουσες, ανέρχονται στα 300.000.000 ευρώ, ποσά που αυτή τη στιγμή λείπουν από την αγορά» ανέφερε ο κ. Πατσουράκος.

Το Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Καρδιολόγων Ελλάδος διεξήχθη στο Βόλο, από τις 30 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου 2018. Στο 5ο συνέδριο της Ένωσης συμμετείχαν περισσότεροι από 200 καρδιολόγοι, πολιτικοί και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στο συνέδριο συζητήθηκε το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν τον Έλληνα καρδιολόγο, αναζητήθηκαν λύσεις και παρουσιάστηκαν τα δεδομένα για νεώτερες και αποτελεσματικότερες θεραπευτικές επιλογές στους ασθενείς.

Σχετικές ειδήσεις