ΥΓΕΙΑ

Έρχονται άμεσα 6.000 προσλήψεις στο χώρο της Υγείας

Έρχονται άμεσα 6.000 προσλήψεις στο χώρο της Υγείας

Επίσπευση της πρόσληψης 6000 ατόμων στο χώρο της Υγείας αποφάσισαν από κοινού ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός.

Συγκριμένα, η σχετική ανακοίνωση έγινε μετά από συνάντηση με τον αναπληρωτή με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργο Κατρούγκαλο και τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη.

Την ίδια στιγμή, όσον αφορά στους ανασφάλιστους, ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο αύξηση του εισοδηματικού ορίου από τα 6.000 στα 12.000 ώστε να έχουν πρόασβαση περισσότεροι πολίτες στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Που θα γίνουν οι προσλήψεις

Όπως διευκρινίστηκε οι θέσεις αφορούν:

  • 4.500 θέσεις μόνιμου προσωπικού, γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού, που έχει ήδη προαναγγείλει το υπουργείο Υγείας ότι θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2015
  • 1.500 επικουρικούς εργαζομένους, από τους οποίους οι 700 θα είναι γιατροί

Οι προσλήψεις θα γίνουν εκεί που υπάρχουν ελλείψεις και κενά, και κυρίως σε Δυτική Μακεδονία και Θράκη, στα νησιά και στη Θεσπρωτία. Προτεραιότητα θα είναι η στελέχωση Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), με στόχο να λειτουργήσουν δομές με συνολικά 150 κλίνες που παραμένουν κλειστές.

Με βάση τα όσα αποφασίστηκαν , η θητεία του επικουρικού προσωπικού σε περιοχές εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης γίνεται διετής από ετήσια που είναι σήμερα.

Νέες σημαντικές παράμετροι είναι ότι για την πρόσληψη θα λαμβάνεται υπόψη και η εντοπιότητα του εργαζόμενου, ενώ θα θεσπιστούν και κίνητρα για τους γιατρούς (στέγαση-σίτιση) για να υπηρετήσουν σε παραμεθόριες περιοχές.

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, ετέθη και το ζήτημα των διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία. Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναζητά νομική λύση για όσους έχει αποφασίσει να αντικαταστήσει και αρνούνται να παραιτηθούν.

Σχετικές ειδήσεις