ΥΓΕΙΑ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

ΚΕΕΛΠΝΟ: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Ενημερωτικές εκδηλώσεις, προγράμματα δρόμου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και διαδικτυακό εθελοντισμό περιλαμβάνει η εκστρατεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για την πρόληψη του HIV/AIDS και των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων.

Η ενημερωτική καμπάνια με τίτλο «ΜΗΔΕΝΙΣΕ ΤΟ» πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μέσω διαδικτυακού εθελοντισμού. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν ο ένας τον άλλο «σχηματίζοντας ένα κίνημα ώστε να διαχέεται η πληροφορία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media)».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΚΕΕΛΠΝΟ με το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό σε φοιτητές, στο Παιδαγωγικό Τμήμα. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία από επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου.

Την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, θα παρουσιαστούν τα νέα δεδομένα σχετικά με τον ιό HIV από διεπιστημονικό πάνελ ομιλητών από το χώρο της υγείας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο σπουδαστήριο του ΙΕΚ «ΑΚΜΗ» στις 10:00. Το ΚΕΕΛΠΝΟ θα παρουσιάσει επίσης τις δράσεις σχετικά με την προφύλαξη στο γενικό πληθυσμό αλλά και στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Την ίδια ημέρα, στη Θεσσαλονίκη θα λάβει χώρα για 15η συνεχόμενη χρονιά, σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο της 1ης Δεκεμβρίου 2015 – Παγκόσμιας Ημέρας AIDS.

Έντυπο ενημερωτικό υλικό, προφυλακτικά και gadgets θα διανέμονται καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στην Πλατεία Αριστοτέλους (μπροστά από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον») θα πραγματοποιηθεί η αφή κόκκινων κεριών που θα σχηματίζουν το κόκκινο κορδελάκι (red ribbon), διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται από σειρά εκδηλώσεων (Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, DJ κ.α.)

Επιπλέον, φέτος για πρώτη φορά, προγραμματίζεται η αποτύπωση του red ribbon με laser στο Λευκό Πύργο κατά τις απογευματινές ώρες( 17:00 έως 00:00) της Τρίτης 1ης Δεκεμβρίου και ομάδα εθελοντών με κόκκινα άνορακ θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσίδα.

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, υπό την αιγίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ θα γίνει θεατρικό δρώμενο στην κεντρική σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου του Κ.Θ.Β.Ε., με θέμα την οροθετικότητα και τις ζωές των ανθρώπων που ζουν με τον ιό του HIV.

Επίσης, στην Αθήνα, στην κεντρική πλατεία του Νέου Ηρακλείου και στο σταθμό του ΗΣΑΠ θα υπάρχει stand για διανομή υλικού παρουσία επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τέλος, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικά προγράμματα δρόμου σε πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων και τη λοίμωξη από τον ιό HIV, καθώς και την προώθηση της σωστής χρήσης προφυλακτικού.

Σχετικές ειδήσεις