ΥΓΕΙΑ

Είναι ταμπού για έναν άνδρα η ορμονική αποκατάσταση; (video)

Είναι ταμπού για έναν άνδρα η ορμονική αποκατάσταση; (video)

Μετά τα 40, στις γυναίκες παρατηρείται η κρίση της μέσης ηλικίας (κυρίως αφορά στο ενδρικολογικό σύστημα).

Ωστόσο, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τους άνδρες, η λεγόμενη ανδρόπαυση, ο οποία εκδηλώνεται με διάφορα συμπτώματα.

Έλλειψη διάθεση, μελαγχολία, οστεοπόρωση, είναι μόνο μερικά από τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει κάποιος άνδρας που βρίσκεται στην ανδρόπαυση.


Υπάρχουν τρόπο για πρόληψη και αποκατάσταση; Σε ό,τι αφορά στην ορμονική αποκατάσταση στον άνδρα ειδικεύεται ο Βιοπαθολόγος Γιώργος Τουλιάτος. Ωτσόσο, είναι η ανδρόπαυση ένα θέμα ταμπού για έναν άνδρα και, τελικά, πόσο εύκολο είναι να απευθυνθεί στον ειδικό;


Διατροφή, τρόπος ζωής (διαχείριση στρες) και ορμονική ισορροπία είναι οι τρεις παράμετροι οι οποίοι καθορίζουν την πορεία της υγείας ενός άνδρα στο πέρασμα του χρόνου.


Ποιες είναι οι σωστές ώρες που πρέπει να κοιμάται ένας άνδρας ανάλογα με την ηλικία του; Υπάρχει «συνταγή» πρόληψης της ανδρόπαυσης;


Δείτε το σχετικό video και ενημερωθείτε για όλα όσα θα θέλατε να μάθετε από τον ειδικό:

Ο κύριος Τουλιάτος είναι ειδικός συνεργάτης της ΟΡΘΟΒΙΟΤΙΚΗΣ. Ειδικότερα, με αρκετές χιλιάδες διαθέσιμους εργαστηριακούς ελέγχους για το αίμα και άλλα κυτταρικά δείγματα, η ΟΡΘΟΒΙΟΤΙΚΗ έχει αναπτύξει ένα Τμήμα Βιοπαθολογίας με εκσυγχρονισμένα εργαστήρια. Παράλληλα, διατηρεί στενή σχέση με ένα από τα πιο αξιόλογα και πιστοποιημένης ποιότητας εργαστήρια της Ευρώπης.


Εξάλλου, το εργαστήριο βιοπαθολογίας της ΟΡΘΟΒΙΟΤΙΚΗΣ, εκτός από τις γνωστές εργαστηριακές εξετάσεις, επικεντρώνεται και εξειδικεύεται στον έλεγχο των νέων δεικτών φλεγμονής TNFa, IL6, IL1b, την τροφική δυσανεξία τους νευροδιαβιβαστές, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, τον έλεγχο και τη ρύθμιση ορμονών, τον έλεγχο των ελεύθερων ριζών και των επιπέδων βιταμινών και ιχνοστοιχείων καθώς και τον έλεγχο μεταβολισμού των οιστρογόνων (η εξέταση αυτή μπορεί να προβλέψει αν η χρήση ορμονικών υποκατάστατων είναι επικίνδυνη για τον εξεταζόμενο).