Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ανθρωπιστική αποστολή στη Ρόδο και το Καστελλόριζο

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Ανθρωπιστική αποστολή στη Ρόδο και το Καστελλόριζο

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ήταν επικεφαλής της ειδικής ανθρωπιστικής αποστολής του Οργανισμού, στη Ρόδο και το ακριτικό Καστελλόριζο, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (27/01/2017).

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υλοποιεί τη στρατηγική του δέσμευση για τη διαρκή αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής υποστήριξης στη χώρα μας, με επίκεντρο τις πιο απομακρυσμένες και δύσκολα προσβάσιμες περιοχές.

Στην αποστολή συμμετείχαν επίλεκτοι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες και Ναυαγοσώστες από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ρόδου.

Η βοήθεια παραδόθηκε κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα συγκινητικής τελετής που έλαβε χώρα στο Διοικητήριο της 95 ΑΔΤΕ Ρόδου, στην οποία παραβρέθηκε ο νέος διοικητής Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Χιονής. Ο κ. Ταξίαρχος εκφράστηκε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τη χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα του ιατρικού εξοπλισμού που παραδόθηκε στην Υγειονομική Μονάδα του Στρατού στο νησί του Καστελλόριζου. Ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υποσχέθηκε την περαιτέρω ενίσχυση της ακριτικής νήσου, όχι μόνο με παροχή υγειονομικού υλικού αλλά και με την αποστολή Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών, σε περιόδους αυξημένων αναγκών του τοπικού πληθυσμού.

Παράλληλα, μετά την παράδοση του υλικού (αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή για καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, σανίδας ακινητοποίησης με ακινητοποιητή κεφαλής και ιμάντες ακινητοποίησης, φορείου Α' Βοηθειών καθώς και προπλάσματος ενήλικα για εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες) έγινε επίδειξη Πρώτων Βοηθειών και τρόπου χρήσης του ιατρικού εξοπλισμού από τον Αρχηγό του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ρόδου κ. Κωνσταντίνο Τζάνο, καθώς και τον εκπαιδευτή, βαθμοφόρο Σαμαρείτη Διασώστη Ε.Ε.Σ. κ. Δημήτριο Γαλατά, παρουσία όλου του στρατιωτικού προσωπικού, τόσο των αξιωματικών όσο και των στρατιωτών.

Παρούσες στην τελετή ήταν επίσης η πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ρόδου κα Δέσποινα Δελαπόρτα, ένα ακούραστο, εμπνευσμένο και διαχρονικά δημιουργικό στέλεχος του τοπικού Τμήματος, καθώς και το μέλος του Δ.Σ. του Τμήματος Ρόδου και βαθμοφόρος Σαμαρείτισσα κα Σταματία Παρασκευά.