ΥΓΕΙΑ

Capital controls - ΕΙΝΑΠ: Να καταργηθεί κάθε πληρωμή στο ΕΣΥ για τους ασθενείς

Capital controls - ΕΙΝΑΠ: Να καταργηθεί κάθε πληρωμή στο ΕΣΥ για τους ασθενείς

Την κατάργηση κάθε είδους πληρωμής, για οποιαδήποτε παροχή, θεραπευτική πράξη ή παρακλινική εξέταση, που καταβάλλουν οι ασθενείς, ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι στις μονάδες του ΕΣΥ, ζητά η ΕΙΝΑΠ.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά απέστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στην οποία σημειώνει ότι η θέση αυτή, σήμερα γίνεται εξαιρετικά επίκαιρη και επιτακτική.

Η ΕΙΝΑΠ ζητά επίσης να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των νοσοκομείων και η τροφοδοσία τους με υλικά, φάρμακα, τρόφιμα κ.λπ., καθώς και η μισθοδοσία και η πληρωμή εφημεριών και υπερωριών σε όλο το υγειονομικό προσωπικό.

«Οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν δώσει μεγάλες μάχες ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, τα μνημόνια, τα καταστροφικά μέτρα ΕΕ-ΔΝΤ, για να διαφυλάξουν το δικαίωμα του ελληνικού λαού στη δημόσια, δωρεάν, σύγχρονη, ισότιμη, καθολική περίθαλψη» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ και καλεί «τους υγειονομικούς και τον λαό να συνεχίσουν να αρνούνται την υποταγή σε κάθε είδους μνημόνιο με περηφάνια, αξιοπρέπεια και τόλμη».

Σχετικές ειδήσεις