ΥΓΕΙΑ

Ελεύθερο internet υψηλής ταχύτητας σε 31 δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειας

Ελεύθερο internet υψηλής ταχύτητας σε 31 δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειας

Υπηρεσίες ασύρματης πρόσβασης στο Διαδίκτυο αποκτούν για πρώτη φορά 31 δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειας.

Όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, το έργο ασύρματης δικτυακής κάλυψης των χώρων των δημοσίων αυτών νοσοκομείων της περιφέρειας, θα αποτελέσει τη βάση για την υποστήριξη σειράς καινοτόμων λειτουργικών εφαρμογών και υπηρεσιών - προς όφελος των ασθενών, των εργαζομένων και των επισκεπτών – υπηρεσίες οι οποίες θα επιτρέψουν την καλύτερη λειτουργία των νοσοκομείων και τη διάθεση σύγχρονων και καινοτόμων μορφών εξυπηρέτησης των χρηστών. Οι υποδομές αυτές θα συμβάλουν επίσης στη μείωση του λειτουργικού κόστους των πληροφοριακών συστημάτων των Νοσοκομείων.

Ήδη έχουν ενεργοποιηθεί 536 σημεία από τα 910, τα οποία έχουν προβλεφθεί, ασύρματης πρόσβασης (Wi-Fi Hotspot) σε 19 από τα προβλεπόμενα 31 νοσοκομεία που περιλαμβάνονται στο έργο «Ένταξη Νοσοκομειακών Μονάδων στο δίκτυο ΕΔΕΤ για την υποστήριξη ερευνητικών και κλινικών δραστηριοτήτων στην ιατρική και στη βιολογία, σε νεφoϋπολογιστικό περιβάλλον (Cloud Computing)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) Ψηφιακή Σύγκλιση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, σε λίγες εβδομάδες θα τεθούν σε δημόσια χρήση και τα υπολειπόμενα σημεία των 12 νοσοκομείων που καλύπτονται από το εν λόγω έργο.

Ο χρησιμοποιούμενος εξοπλισμός διαθέτει προηγμένα πρότυπα ασφάλειας και αξιοπιστίας, έτσι ώστε να προσφέρει υψηλές ταχύτητες σύνδεσης στους χρήστες φορητών συσκευών (κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες), να εξυπηρετεί ταυτόχρονα έναν πολύ μεγάλο αριθμό χρηστών, και να απαιτεί ελάχιστο διαχειριστικό φορτίο για την λειτουργία τους, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών.

Με αυτήν την υποδομή παρέχεται ελεύθερη και ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο για τους ασθενείς, το προσωπικό, και τους επισκέπτες.

Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει την ασφαλή κάλυψη των χώρων που φιλοξενούν ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό ή διοικητικό προσωπικό, για την διευκόλυνση της πρόσβασης όλων σε ψηφιακές εφαρμογές και δεδομένα μεγάλης κλίμακας, επιτρέποντας στο άμεσο μέλλον την υποστήριξη συγχρονων εφαρμογών e-Health (electronic Health) και m-Health (mobile-Health), υποστηρίζοντας αποφασιστικά την τεχνολογική εξέλιξη των υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας.

Το έργο καλύπτει επίσης σημαντικό μέρος από τις σύγχρονες ανάγκες επικοινωνίας των ανθρώπων που εργάζονται ή νοσηλεύονται σε δημόσιες νοσοκομειακές μονάδες, με τη χρήση έξυπνων συσκευών νέας τεχνολογίας.

Τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία μέχρι σήμερα απέκτησαν την υποδομή περιβάλλοντος ασύρματης δικτυακής πρόσβασης είναι τα ακόλουθα:

1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
2. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ "ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ"
3. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ
4. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
5. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ "ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ"
6. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ
7. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
8. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
9. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
10. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
11. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
12. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ
13. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
14. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ
15. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
16. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
17. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
18. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ
19. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σχετικές ειδήσεις