ΥΓΕΙΑ

ΜΚΙΕ: Σε απόγνωση οι καρκινοπαθείς στο νοσοκομείο «Λαϊκό»

ΜΚΙΕ: Σε απόγνωση οι καρκινοπαθείς στο νοσοκομείο «Λαϊκό»

Δεν έγιναν οι προγραμματισμένες χημειοθεραπείες στο αιματολογικό τμήμα του νοσοκομείου «Λαϊκό» χθες (07/04/2016), γεγονός που επαναλαμβάνεται για δεύτερη Πέμπτη και έχει φέρει τους καρκινοπαθείς σε απόγνωση, καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ).

Ο λόγος για την αναβολή των χημειοθεραπειών είναι η έλλειψη των αντίστοιχων φαρμάκων, σημειώνει το ΜΚΙΕ.

Η καθυστέρηση της θεραπείας των καρκινοπαθών εγκυμονεί κινδύνους, όχι μόνο για την επιδείνωση της κατάστασής τους, αλλά και για την ίδια τους τη ζωή, τονίζει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού. Καλεί δε το υπουργείο Υγείας, να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που «για δεύτερη φορά από τον Ιανουάριο δημιουργείται στο "Λαϊκό", πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές και είναι πολύ αργά».

Το ΜΚΙΕ μαζί με άλλες οργανώσεις, όπως ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, βοηθούν με όσα αποθέματα φαρμάκων έχουν, τα οποία όμως δεν επαρκούν.

Τη λύση πρέπει να δώσει η πολιτεία, καταλήγει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, το νοσοκομείο «Λαϊκό» παρέλαβε σήμερα, Παρασκευή (08/04/2016) την απαραίτητη ποσότητα φαρμάκων έτσι ώστε οι χημειοθεραπείες των ασθενών να πραγματοποιούνται πλέον κανονικά και χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις. Είχε προηγηθεί την Τρίτη (05/04/2016) συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΦ και του ΕΟΠΥΥ, με τη φαρμακευτική εταιρεία, που προμηθεύει το νοσοκομείο. Από τη συνάντηση προέκυψε λύση, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, για τον ομαλό εφοδιασμό του νοσοκομείου «Λαϊκό» με ογκολογικά φάρμακα.

Σχετικές ειδήσεις