ΥΓΕΙΑ

Ξανθός – Πολάκης: Η ιστορία με τη «χολέρα» ξεχείλισε το ποτήρι

Ξανθός – Πολάκης: Η ιστορία με τη «χολέρα» ξεχείλισε το ποτήρι

Προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της ΠΟΕΔΗΝ προαναγγέλλει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσαν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης, χαρακτηρίζοντας την «ιστορία με τη χολέρα» στο νοσοκομείο-μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» ως τη «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής, της επίδειξης ανωτερότητας και του σεβασμού στα συνδικαλιστικά όργανα, που έχει δείξει μέχρι τώρα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας».

Οι κύριοι Ξανθός και Πολάκης ξεκαθαρίζουν ότι «η πολιτική αλητεία, η χυδαιότητα, η διασπορά ψευδών ειδήσεων, η τρομοκράτηση του πληθυσμού, η δημιουργία ανασφάλειας απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας, θα αντιμετωπιστούν με κάθε νόμιμο τρόπο. Το υπουργείο Υγείας είναι υποχρεωμένο πλέον, να προστατεύσει την αξιοπιστία και αξιοπρέπεια του δημοσίου συστήματος υγείας και των ανθρώπων του».

Συνεπώς, χωρίς να κατονομάζεται η ΠΟΕΔΗΝ προαναγγέλλεται η ανάληψη νομικής δράσης κατά της Ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία κατήγγειλε την ανίχνευση του βακτηρίου της χολέρας σε δείγμα από λιμνάζοντα ύδατα, σε υπόγεια αποθήκη τροφίμων του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου». Η διοίκηση του νοσοκομείου, με βάση την πρώτη εκτίμηση της μικροβιολογικής σύστασης του δείγματος έκανε λόγο για «δυνητικά εντεροπαθογόνους μικροοργανισμούς». Με τα οριστικά αποτελέσματα του ελέγχου από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ), να αναμένονται την Παρασκευή (19/10/2017), το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει σήμερα ότι δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο.

Η ΠΟΕΔΗΝ, πάντως, συνεχίζει απτόητη, καταγγέλλοντας τη στάση του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του «Έλενα Βενιζέλου» γιατί «υποβαθμίζουν την κατάσταση αντί να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης» και «δεν φρόντισαν να ενημερώσουν επίσημα τους εργαζόμενους». Για να αποδείξει την κακή κατάσταση της κτηριακής υποδομής του νοσοκομείου, η ΠΟΕΔΗΝ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με σκουριασμένα κλιματιστικά και σωλήνες και τοίχους που τρέχουν νερά, όπως τονίζει. (Δείτε τις φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr)

Ως προς το κρίσιμο θέμα της χολέρας, η ΠΟΕΔΗΝ επιμένει ότι στον έλεγχο του δείγματος της 5ης Οκτωβρίου ανιχνεύθηκε το συγκεκριμένο βακτήριο. Στην περίπτωση, μάλιστα, που τα αποτελέσματα του ελέγχου του ΚΕΔΥ είναι αρνητικά για το δονάκιο της χολέρας, η ΠΟΕΔΗΝ και πάλι υποστηρίζει πως δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι σε προηγούμενη χρονική φάση, το βακτήριο υπήρχε. Η βεβαιότητα του υπουργείου από τη μία, αλλά και η επιλογή της ΠΟΕΔΗΝ να εμμείνει στην καταγγελία της ανεξαρτήτως τελικών εργαστηριακών ελέγχων, φαίνεται πως προϊδεάζουν για τα αποτελέσματα του ΚΕΔΥ...

Σχετικές ειδήσεις