ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν τεκμηριώνεται η παρουσία χολέρας στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν τεκμηριώνεται η παρουσία χολέρας στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»

Αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση. 

Καθησυχαστικό είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ για την -καταγγελλόμενη από την ΠΟΕΔΗΝ- ανίχνευση του βακτηρίου της χολέρας σε λιμνάζοντα ύδατα, στο υπόγειο του νοσοκομείου- μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου».

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) διευκρινίζει πως, με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση αναμένεται από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) αύριο, Παρασκευή (20/10/2017).

Η διοίκηση του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» έστειλε στο ΚΕΔΥ δείγμα από τα συγκεντρωμένα ύδατα, όταν ο πρώτος μικροβιολογικός έλεγχος έδειξε «δυνητικά εντεροπαθογόνους μικροοργανισμούς». Το λιμνάζον νερό σε υπόγεια αποθήκη ξηράς τροφής προήλθε από διαρροή μέσω του δαπέδου του γειτνιάζοντος χώρου του ηλεκτρικού υποσταθμού. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει σφραγιστεί από τις 13 Οκτωβρίου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κατήγγειλε ανίχνευση του βακτηρίου της χολέρας κατά τον πρώτο εργαστηριακό έλεγχο, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την κακή κτηριακή κατάσταση του νοσοκομείου.