ΥΓΕΙΑ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν τεκμηριώνεται η παρουσία χολέρας στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν τεκμηριώνεται η παρουσία χολέρας στο νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου»

Αναμένεται η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση.

Καθησυχαστικό είναι το ΚΕΕΛΠΝΟ για την -καταγγελλόμενη από την ΠΟΕΔΗΝ- ανίχνευση του βακτηρίου της χολέρας σε λιμνάζοντα ύδατα, στο υπόγειο του νοσοκομείου- μαιευτηρίου «Έλενα Βενιζέλου».

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) διευκρινίζει πως, με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, δεν τεκμηριώνεται η παρουσία εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας) από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επιπλέον κανένα κρούσμα νόσου δεν έχει αναφερθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η τελική εργαστηριακή επιβεβαίωση αναμένεται από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (ΚΕΔΥ) αύριο, Παρασκευή (20/10/2017).

Η διοίκηση του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου» έστειλε στο ΚΕΔΥ δείγμα από τα συγκεντρωμένα ύδατα, όταν ο πρώτος μικροβιολογικός έλεγχος έδειξε «δυνητικά εντεροπαθογόνους μικροοργανισμούς». Το λιμνάζον νερό σε υπόγεια αποθήκη ξηράς τροφής προήλθε από διαρροή μέσω του δαπέδου του γειτνιάζοντος χώρου του ηλεκτρικού υποσταθμού. Ο συγκεκριμένος χώρος έχει σφραγιστεί από τις 13 Οκτωβρίου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κατήγγειλε ανίχνευση του βακτηρίου της χολέρας κατά τον πρώτο εργαστηριακό έλεγχο, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την κακή κτηριακή κατάσταση του νοσοκομείου.

Σχετικές ειδήσεις