ΥΓΕΙΑ

Δημιουργείται Κέντρο Πρόληψης Υγείας στο δήμο Μονεμβασίας

Δημιουργείται Κέντρο Πρόληψης Υγείας στο δήμο Μονεμβασίας

Με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή υγείας μέσω της ενημέρωσης των πολιτών, δημιουργείται Κέντρο Πρόληψης Υγείας (ΚΕΠ Υγείας) στο δήμο Μονεμβασίας.

Μέσω της νέας δημοτικής δομής, οι πολίτες θα ενημερώνονται για τις προληπτικές εξετάσεις, που προτείνονται βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων νοσημάτων.

Αρχικά τα νοσήματα αυτά θα είναι τα καρδιαγγειακά, η ρήξη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής, ο καρκίνος του προστάτη, ο καρκίνος του παχέος εντέρου, ο καρκίνος του μαστού, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας και το μελάνωμα.

Σημειώνεται ότι ο δήμος δεν αναλαμβάνει κανένα κλινικό, εργαστηριακό έλεγχο, ούτε και συνταγογράφηση φαρμάκων για τη θεραπεία ασθενών, αλλά μέσω του προγράμματος, «Δημιουργία και δικτύωση δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας για την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής Υγείας», που εντάσσεται η δημιουργία των ΚΕΠ Υγείας, φιλοδοξεί να συνεισφέρει ενεργά στη διατήρηση της υγείας των πολιτών, συντονίζοντας με συγκεκριμένες δράσεις, την ενημέρωσή τους σε θέματα πρόληψης, καθώς και την επικοινωνία μεταξύ των δημοτών και των παρόχων υγείας, για τη διενέργεια του προσυμπτωματικού ελέγχου.

Σχετικές ειδήσεις