ΥΓΕΙΑ

Οι προτεραιότητες του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ

Οι προτεραιότητες του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ

Την έγκριση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής έλαβε την Τετάρτη (04/11/2015) η τοποθέτηση του λέκτορα Στατιστικής και Ασφαλιστικών Συστημάτων, του Πανεπιστημίου Πειραιά, Σωτήρη Μπερσίμη, στη θέση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ. Μπερσίμης δήλωσε στην Επιτροπή ότι θα κάνει «ό,τι μπορεί» για να βελτιωθεί και να γίνει πιο λειτουργική και αποδοτική η δομή του ΕΟΠΥΥ, «το οποίο συνδέεται άρρηκτα με τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς στους ανθρώπους που εξυπηρετεί, γιατί πραγματικά είναι ένας Οργανισμός που εξυπηρετεί όλους τους Έλληνες».

Παραδέχθηκε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Οργανισμού είναι η οικονομική του κατάσταση και αναφέρθηκε στην ανάγκη να βρεθούν νέοι πόροι, εφόσον αυτό είναι εφικτό.

«Ο εξορθολογισμός τόσο των εξόδων όσο και η τακτοποίηση των εσόδων είναι ο κύριος στόχος μας. Ένα ζητούμενο είναι η διαφάνεια και θα προσπαθήσω να έχετε μία εικόνα της κατάστασης σε τακτά χρονικά διαστήματα» τόνισε ο Σωτήρης Μπερσίμης. Τέλος, επισήμανε ότι η μηχανοργάνωση όλων των συστημάτων του ΕΟΠΥΥ και η σύνδεσή τους με ολόκληρο το σύστημα Υγείας θα συμβάλει όχι μόνο στην καλύτερη λειτουργία του Οργανισμού αλλά και στον περιορισμό της σπατάλης.

Σχετικές ειδήσεις