ΥΓΕΙΑ

Σε Τοπική Μονάδα Υγείας μετατρέπεται το Τοπικό Ιατρείο Ευγένειας Κερατσινίου

Σε Τοπική Μονάδα Υγείας μετατρέπεται το Τοπικό Ιατρείο Ευγένειας Κερατσινίου

Δεν κλείνει το Τοπικό Ιατρείο Ευγένειας Κερατσινίου, τονίζει η 2η Υγειονομική Περιφέρεια καθώς και η βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, απαντώντας σε σχετική καταγγελία του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ευγένειας «Η ΠΡΟΟΔΟΣ».

Αφορμή για τη διαμαρτυρία του Συλλόγου αποτέλεσε η μεταστέγαση του Τοπικού Ιατρείου Ευγένειας-Χαραυγής στη Μονάδα Υγείας Δραπετσώνας. Ωστόσο, η 2η ΥΠΕ διαβεβαιώνει ότι το Τοπικό Ιατρείο εντάσσεται στο σχεδιασμό για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και θα μετατραπεί σε ενισχυμένη και με διευρυμένο ωράριο Τοπική Μονάδα Υγείας.

Συγκεκριμένα, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων περιοχής του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σχεδιάζονται έξι Τοπικές Μονάδες Υγείας, οι οποίες θα στελεχωθούν με το ανάλογο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό (οικογενειακούς γιατρούς, οικογενειακούς παιδίατρους, νοσηλευτές, επισκέπτριες υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς, διοικητικούς υπαλλήλους). Μία από αυτές τις Τοπικές Μονάδες θα λειτουργήσει και στην Ευγένεια, στο χώρο που στεγάζεται σήμερα το Τοπικό Ιατρείο το οποίο μέχρι σήμερα λειτουργούσε υποστελεχωμένο, με μία ειδικευμένη γενική ιατρό, μία οδοντίατρο και μία νοσηλεύτρια, επισημαίνει η 2η ΥΠΕ.

Η νέα μονάδα θα λειτουργήσει μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, τονίζει από την πλευρά της η Νίνα Κασιμάτη, κατόπιν ενημέρωσης που είχε από το υπουργείο Υγείας. Προσθέτει δε, ότι η μονάδα αυτή θα στελεχωθεί με 4 Οικογενειακούς Ιατρούς (γενικούς ιατρούς και παθολόγους), 1 Παιδίατρο, 2 Νοσηλευτές, 2 Επισκέπτες Υγείας, 1 Κοινωνικό Λειτουργό και 2 Διοικητικούς Υπαλλήλους, λειτουργώντας με διευρυμένο ωράριο από τις 08:00 έως τις 21:00.

Σχετικές ειδήσεις