ΥΓΕΙΑ

#ZeroStigma: Γκράφιτι ενάντια στην άγνοια και τις προκαταλήψεις (pics)

#ZeroStigma: Γκράφιτι ενάντια στην άγνοια και τις προκαταλήψεις (pics)

Η είσοδος του σταθμού Μετρό «Μοναστηράκι», το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής στη Θεσσαλονίκη και η πλατεία Τριών Συμμάχων στην Πάτρα, μεταμορφώθηκαν σε έργα τέχνης με τη βοήθεια των καλλιτεχνών Kez και Same84 της ομάδας UrbanAct.

Εστιάζοντας στην καταπολέμηση του κοινωνικού στίγματος που βιώνουν τα άτομα που ζουν με τον ιό HIV και κεντρικό μήνυμα #ZeroStigma, η δράση που πραγματοποιήθηκε παράλληλα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, επιχειρεί να συμβάλλει με πρωτότυπο τρόπο στην εξάλειψη της άγνοιας και των προκαταλήψεων.

Η πρωτοβουλία ανήκει στη βιοφαρμακευτική εταιρεία Gilead Sciences Ελλάς και υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α.), του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», υπό την αιγίδα των Δήμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η επιλογή των γκράφιτι ήταν συμβολική, καθώς στόχος ήταν να αποτυπωθεί η συνύπαρξη, η κοινωνική συνοχή και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα. Μέσα από μια σουρεαλιστική οπτική χρωμάτων και σχεδίων, οι καλλιτέχνες επιθυμούν να εκφράσουν ότι ο HIV αφορά όλους.

Παράλληλα σκοπός της δράσης ήταν η άμεση επαφή με τους πολίτες για την αποτελεσματικότερη ενημέρωση σχετικά με το φαινόμενο του στίγματος, τις διάφορες μορφές του και κυρίως τους τρόπους αντιμετώπισής του. Και στις τρεις πόλεις, δεκάδες πολίτες φόρεσαν το κόκκινο κορδελάκι της εκστρατείας και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, να λάβουν συμβουλές τόσο προφορικά όσο και μέσω του έντυπου υλικού που μοιράστηκε από υπαλλήλους της Gilead, διακεκριμένα μέλη της ιατρικής κοινότητας, ασθενείς και εθελοντές.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις