ΥΓΕΙΑ

Επικοινωνία Κικίλια με τους αρμόδιους για μέγιστη ετοιμότητα στην Εύβοια

Επικοινωνία Κικίλια με τους αρμόδιους για μέγιστη ετοιμότητα στην Εύβοια
Φωτογραφία αρχείου
InTime

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επικοινώνησε με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, Φώτη Σερέτη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, έτσι ώστε να υπάρξει ο μέγιστος βαθμός ετοιμότητας για κάθε παροχή βοήθειας στους πυρόπληκτους όλων των πληγεισών περιοχών.

Μετά την επικοινωνία του κ. Κικίλια με τους αρμόδιους, αποφασίστηκε υπό τον συντονισμό της 5ης ΥΠΕ να ενισχυθεί η περιοχή της Ιστιαίας με τέσσερα επιπλέον ασθενοφόρα, επανδρωμένα με ιατρικό προσωπικό. Τα ασθενοφόρα θα παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες στον Αγιόκαμπο, από όπου μεταφέρονται πολίτες με πλωτά μέσα προς Αιδηψό και όπου αλλού απαιτηθεί.

Παράλληλα, το Κέντρο Υγείας Σκιάθου έχει τεθεί σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας, για την περίπτωση που θα μεταφερθούν στη Σκιάθο πολίτες από το λιμάνι του Μαντουδίου.

Το παλαιό Νοσοκομείο Χαλκίδας έχει προετοιμασθεί κατάλληλα και είναι έτοιμο να δεχθεί άμεσα για φιλοξενία 52 πυρόπληκτους πολίτες που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (με δυνατότητα αύξησης σε 90). Το παλαιό Νοσοκομείο Χαλκίδας πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ασφαλή διαμονή των πυρόπληκτων συμπολιτών μας (Κλίνες, κλιματισμός, φύλαξη, καθαριότητα κλπ).

Περίθαλψη πυρόπληκτων στην Ηλεία

Το Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας δέχθηκε 12 άτομα, με προβλήματα που αποκόμισαν λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται στην περιοχή.

Οι 9 αντιμετώπιζαν ήπια αναπνευστικά προβλήματα και οι 3 έφεραν ελαφρά εγκαύματα. Τους παρασχέθηκε η κατάλληλη φροντίδα και αποχώρησαν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές