ΕΛΛΑΔΑ

LIVE BLOG - Φωτιά ΤΩΡΑ: Σε πύρινο κλοιό Εύβοια και Ηλεία - Σε ύφεση τα μέτωπα στην Αττική

Σε πύρινο κλοιό η χώρα για άλλο ένα 24ωρο
Σε πύρινο κλοιό η χώρα για άλλο ένα 24ωρο
AP

Φωτιά ΤΩΡΑ: Κρίσιμες ώρες για την Εύβοια, δύο τα κύρια μέτωπα - Φόβοι για αναζωπυρώσεις στην Αττική - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων σε δύο κύρια μέτωπα, στη βόρεια και στη νότια Εύβοια. Στις 16.00 το απόγευμα της Κυριακής ένα τεράστιο μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται στην Γαλατσώνα και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το χωριό. Ένα άλλο πύρινο μέτωπο πλησιάζει τις Γούβες σε μία πορεία που οδηγεί στο Αρτεμίσιο, το Πευκί και τη θάλασσα. Λίγο μακρύτερα και από την άλλη πλευρά του νησιού, η φωτιά κινείται κατευθείαν προς τους Καματριάδες και τους Γαλατσάδες - και αν περάσει από αυτά τα δύο κομβικά σημεία, πλέον θα βρεθεί πάνω από την Αιδηψό. Στο νότιο τμήμα, οι υποστηρικτικές ομάδες πυροπροστασίας που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία και την Ρουμανία και εργάζονται νυχθημερόν, ελέγχουν την κατάσταση στο χωριό Τρούπι, όσο και λίγο πιο βόρεια, στα Καλύβια και στο Σπαθάρι. Στη συγκεκριμένη περιοχή βοηθούν και οι άνεμοι, με συνέπεια να μην προβλέπεται προς το παρόν επέκταση της φωτιάς προς νότο.

Αναφορικά με την Αττική η εικόνα είναι βελτιωμένη αλλά συνεχίζει να απασχολεί την Πυροσβεστική ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων, για αυτό το λόγο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στην περιοχή περιπολούσαν όλο το βράδυ και συνεχίζουν να περιπολούν δυνάμεις της πυροσβεστικής, κλιμάκια των Ενόπλων Δυνάμεων, εθελοντές και δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τέλος, στην Ηλεία η εστία κοντά στη περιοχή της Νεμούτας συνεχίζει να είναι στο επίκεντρο της μάχης των πυροσβεστών και των εθελοντών. Όπως μεταδίδει το patrisnews οι πυροσβεστικες δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν τις αναζοπυρώσεις ενώ εθελοντές με σκαπτικά μηχανήματα προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις για τις φωτιές στην Ελλάδα