ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Σύσκεψη για την κατάσταση στο ΕΣΥ και την επιστράτευση – Μικρή ανταπόκριση των ιδιωτών

σύσκεψη για επίταξη γιατρών
Έκτακτη σύσκεψη τη Δευτέρα στο υπουργείο Υγείας για το ΕΣΥ και την επίταξη γιατρών.
InTime

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η Δευτέρα (15.11) θα είναι η κρίσιμη ημέρα για το σχέδιο δράσης αντιμετώπισης της πανδημίας και της αποσυμπίεσης του ΕΣΥ. Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για την κατάσταση και την επιστράτευση.

Το ΕΣΥ δίνει τεράστια μάχη για να αντέξει το νέο, σφοδρό, κύμα της πανδημίας του κορονοϊού που σαρώνει τη χώρα. Η κυβέρνηση έχει κάνει σαφές πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατό έτσι ώστε να μεγιστοποιηθούν οι αντοχές του συστήματος υγείας και να μην υπάρξουν προβλήματα, με την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών να είναι ένα από τα «όπλα» που θα πέσουν στη μάχη.

Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, όσο και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, έκαναν σαφές πως από τη Δευτέρα (15.11) θα αρχίσει η διαδικασία της επιστράτευσης σε περίπτωση που δεν ενταχθούν στο ΕΣΥ οι ιδιώτες γιατροί, κάτι το οποίο είχε γράψει από το μεσημέρι της Κυριακής (14.11) το Newsbomb.gr.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών είναι ιδιαίτερα μικρή, με πηγές να κάνουν λόγο για μόλις 20 γιατρούς που δήλωσαν πρόθεση να ενταχθούν στο ΕΣΥ, ενώ τη Δευτέρα (15.11) θα γίνει έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας. Αντικείμενό της θα είναι προφανώς η κατάσταση που διαμορφώνεται στο σύστημα υγείας και το θέμα της επιστράτευσης των γιατρών, που όπως όλα δείχνουν είναι αναπόφευκτη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Φρίκη με την ασέλγεια στην 4χρονη – «Μην πεις τίποτα σε κανέναν», έλεγε ο αστυνομικός

Γιατί η Απογραφή 2021 έχει γίνει viral στο Twitter – Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ από το Σαββατοκύριακο