ΥΓΕΙΑ

ΕΣΥ: Αύριο αποφασίζουν για επίταξη κλινικών και επιστράτευση γιατρών

ΕΣΥ: Αύριο αποφασίζουν για επίταξη κλινικών και επιστράτευση γιατρών

Το ΕΣΥ αρχίζει και δέχεται ισχυρές πιέσεις από τις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό, με την κυβέρνηση να επαναξιολογεί τα δεδομένα τη Δευτέρα προκειμένου να πάρει αποφάσεις για την επιστράτευση γιατρών και την επίταξη ιδιωτικών κλινικών.

«Η μεγάλη μάχη δίνεται τώρα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αντέξει», τόνισε χθες το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ανέφερε πως αν χρειαστεί θα γίνει επιστράτευση γιατρών, η οποία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα, «είναι σε εξέλιξη προσπάθεια με την κ. Γκάγκα και τους ιατρικούς συλλόγους για να πείσουμε γιατρούς να ενταχθούν στο ΕΣΥ. Αν δεν τα καταφέρουμε να τους πείσουμε, από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η επιστράτευση, καταρχήν στη Βόρεια Ελλάδα που δεχόμαστε μεγαλύτερη πίεση και όπου αλλού υπάρξουν ανάγκες. Έχουμε ήδη προσθέσει κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα, στη Θεσσαλονίκη 300 – 310 κλίνες για COVID και 150 με 170 για άλλες νοσηλείες το ίδιο και στη Θεσσαλία. Στην Αθήνα υπάρχει ήδη συνεννόηση για έξτρα κλινικές από τον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε ξεπεράσει συνολικά τις 600 κλίνες για COVID και μη COVID. Το σύνολο των ΜΕΘ του ιδιωτικού καταρχήν για νοσηλείες μη COVID, είναι και αυτές στη διάθεση του ΕΣΥ».

Από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κατά τη χθεσινή Σύνοδο των Προέδρων τάχθηκε κατά της επίταξης υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς, ωστόσο εκφράστηκε από την πλευρά του προεδρείου η πεποίθηση ότι θα εξευρεθούν γιατροί για να καλύψουν τις ανάγκες στην περίπτωση που επιλυθεί το πρόβλημα της αστικής ευθύνης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Newsbomb.gr η συμμετοχή των γιατρών είναι μέχρι αυτή την ώρα πολύ μικρή, με το ΕΣΥ να χρειάζεται άμεση ενίσχυση ιδιαίτερα σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρίκαλα: Αυτός είναι ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι ασέλγησε στην κόρη του

Κρούσματα σήμερα: Πόσες μολύνσεις θα έχουμε τα Χριστούγεννα

Κορονοϊός - Βόλος: Πέθανε 49χρονος που αρνήθηκε να διασωληνωθεί