ΥΓΕΙΑ

«Η μελωδία της καρδιάς» - Η μέθοδος που μεταφράζει τις καρδιακές συχνότητες σε ήχο και φως

Sound of Soul
Το πρόγραμμα μεταφράζει τους ήχους της καρδιάς σε έγχρωμο φως και μουσικό ήχο μέσω αλγορίθμων

Kάθε άτομο συνθέτει μια ατομική μελωδία ζωής με το ηχόχρωμα της καρδιάς του, απολύτως μοναδική, όσο το δακτυλικό μας αποτύπωμα, υποστηρίζει ο εμπνευστής του προγράμματος «Translation of Heart Frequencies into Sound & Color Light», Rasmus Gaupp-Berghausen, ο οποίος είναι προσκεκλημένος στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Λειτουργικής Ιατρικής. 

Το πρόγραμμα «Translation of Heart Frequencies into Sound & Color Light» θα παρουσιάσει ο εμπνευστής του, Rasmus Franciscus Gaupp-Berghausen, στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Λειτουργικής Ιατρικής, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, στις 23-25 Φεβρουαρίου.

Το πρόγραμμα μεταφράζει τους ήχους της καρδιάς σε έγχρωμο φως και μουσικό ήχο μέσω αλγορίθμων των δονήσεων που δημιουργούν την «μελωδία της καρδιάς» για κάθε εξεταζόμενο άτομο. Μεταφράζοντας τις καρδιακές συχνότητες δύο ατόμων ταυτόχρονα, μπορείτε να συνδεθείτε με ένα άλλο άτομο σε ήχο και φως και να συναντήσετε «πραγματική συνοχή που βασίζεται στις δυο καρδιές», υποστηρίζει ο Rasmus Franciscus Gaupp-Berghausen, ο οποίος ανέπτυξε την τεχνική, παρόλο που το αντικείμενο των σπουδών του δεν έχει σχέση ούτε με την υγεία ούτε με τη φυσική (έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική τοπίου και γεωπονική).

Η μέθοδος «Sound of Soul» επιτυγχάνει με τη μέτρηση των ηλεκτρικών παλμών του ίδιου του σώματος και τη μέτρηση της μεταβλητότητας του καρδιακού παλμού (HRV), τη μετατροπή του σε ήχους και έγχρωμο φως. Ένας ειδικός προβολέας ενεργοποιείται απευθείας από τους ήχους της μονάδας «Sound of Soul», ώστε ταυτόχρονα με τους ήχους της καρδιάς, να βλέπει και να βιώνει κανείς και τα χρώματα των συχνοτήτων της καρδιάς βάσει του Heart Rate Variability (HRV).

Επειδή η μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού (HRV) περιγράφει ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο άθροισμα συχνοτήτων, δημιουργούνται συνεχώς μεταβαλλόμενοι ήχοι και χρώματα μέσω το συστήματος «Sound of Soul». Έτσι, το «Sound of Soul» επιτρέπει τη μετατροπή σε πραγματικό χρόνο της δόνησης του ίδιου του σώματος σε μουσική, χρώμα και φως και δίνει τη δυνατότητα, ως θεραπεία χαλάρωσης, να αντιληφθεί και να αφουγκραστεί κανείς τον προσωπικό του παλμό με τη μορφή ήχου και χρώματος, ενισχύοντας την αυτορρύθμιση σώματος και πνεύματος, υποστηρίζει ο δημιουργός του προγράμματος.

Ο Rasmus Franciscus Gaupp-Berghausen θα παρουσιάσει το πρόγραμμα ζωντανά, στο πλαίσιο του συνεδρίου, στις 25/02/2024 στο Royal Olympic. Σημειώνεται ότι το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Αθλητιατρικών Επιστημών και Ασφαλούς Άθλησης (SPORTSMEDWORLD).