Η μοτοσυκλέτα Lotus C-01 κοστίζει μια περιουσία

Δεν υπάρχει άλλη μοτοσυκλέτα παρόμοια με τη Lotus C-01 που έχει κατασκευαστεί σε μόλις 100 μονάδες. Την 1 Ιουνίου, η RM Sotheby’s θα δημοπρατήσει μία από αυτές.
Η μοτοσυκλέτα Lotus C-01 κοστίζει μια περιουσία
1'

Του Γιάννη Σκουφή

Κατασκευασμένη το 2014, αυτή η C-01 βρίσκεται στο Τορόντο του Καναδά και είναι μία από τις ελάχιστες που έφτασαν στη Βόρεια Αμερική. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η Lotus δεν κατασκεύασε την C-01.

Για την ακρίβεια, έδωσε την άδεια για την Lotus Motorcycle, που συνεργάστηκε με τον γερμανικό κατασκευαστή αγωνιστικών αυτοκινήτων Kodewa για να την υλοποιήσουν.

Η Lotus C-01 σχεδιάστηκε από τον Daniel Simon που δημιούργησε τις περίφημες «light cycles» στο TRON: Legacy, μια ταινία επιστημονικής φαντασίας του 2010. Στο εμπρός μέρος υπάρχει ένας μεγάλος προβολέας, ενώ τα πιρούνια έχουν τα λογότυπα της Lotus.

«Ντυμένη» στη μαύρη- χρυσή διχρωμία, εμπνευσμένη από την εμφάνιση John Player Special, η μοτοσυκλέτα είναι τόσο εντυπωσιακή που δε θα κατηγορούσαμε το νέο της ιδιοκτήτη αν δεν την οδηγούσε ποτέ για να την διατηρήσει σαν καινούργια στη συλλογή του.

Ένα μεγάλο fairing περικλείει το μεγαλύτερο μέρος της μαζί και τον V2 των 1.195 κ.εκ. με περιεχόμενη γωνία 75 μοιρών που προέρχεται από το KTM RC8 R.

Αυτός ο κινητήρας αποδίδει περίπου 200 ίππους και συνδυάζεται με ένα κιβώτιο με έξι σχέσεις. Παρά την επιβλητική της εμφάνιση, η C-01 ζυγίζει λιγότερο από 181 κιλά.

Στη δημοπρασία Dare to Dream που διοργανώνεται από την RM Sotheby’s στο Τορόντο η σπάνια αυτή μοτοσικλέτα αναμένεται να πουληθεί από 90.000 έως και 140.000 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή