ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Οι μίζες με κούριερ, ο Διευθυντής με Jaguar

Οι μίζες με κούριερ, ο Διευθυντής με Jaguar

του Παναγιώτη Σουρέλη

Οι καταθέσεις που «έκαψαν» τον πρώην Διευθυντή Υπουργείου

«Σε μια περίπτωση άνοιξα πακέτο, που μας είχε έρθει με κούριερ και περιείχε 10 φακέλους και έγραφε πάνω υπόψη κυρίου Μ... . Διαπίστωσα, ότι εκτός από τα έγγραφα περιείχε και χρήματα 1000 ευρώ. Ξαναέβαλα τα χρήματα μέσα, έκλεισα όπως - όπως το πακέτο και το άφησα στο γραφείο του κυρίου Μ... ο οποίος απουσίαζε. Το επόμενο πρωί που επέστρεψα στο γραφείο μου, βρήκα τους φακέλους χρεωμένους προκειμένου να τους πρωτοκολλήσουμε και φυσικά χωρίς τα χρήματα. Έκτοτε, σοκαρισμένη από το γεγονός, δεν ξανάνοιξα φακέλους». Τις καταθέσεις των δύο υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων που «έκαψαν» τον πρώην Γενικό Διευθυντή Τεχνικής Υποστήριξης και Λοιπών Έργων Σ.Μ., φέρνει στο «φως» το newsbomb. Πρόκειται για τον ανώτατο κρατικό λειτουργό, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου βρέθηκε 1 εκατ. ευρώ, που δεν κατάφερε να αιτιολογήσει.

mezoneta_2

Στη συγκεκριμένη Διεύθυνση φαίνεται, ότι επικρατούσε όργιο διαφθοράς. Το «κουβάρι» των αποκαλύψεων άρχισε να ξετυλίγεται, όταν δύο υπάλληλοι άνοιξαν την αλληλογραφία του Γενικού Διευθυντή και διαπίστωσαν, ότι στους φακέλους δεν υπήρχαν μόνο αιτήσεις ενδιαφερομένων για εγκρίσεις τύπου μηχανημάτων έργου, αλλά και χαρτονομίσματα των 100, 200 και 500 ευρώ. «Τους φακέλους που έρχονταν στην υπηρεσία μέσω κούριερ με την ένδειξη υπ' όψιν του κυρίου Μ... , είχα ρητή εντολή από τον κύριο Μ... να μην τους ανοίγω και να τους παραδίδω σε αυτόν κλειστούς. Ακόμα και σε περιπτώσεις που ο κύριος Μ... απουσίαζε για κάποιο διάστημα από την υπηρεσία, οι φάκελοι παρέμεναν στο γραφείο του κλειστοί σύμφωνα με την εντολή του μέχρι να επιστρέψει», κατέθεσε η μία από τις υπαλλήλους στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, συμπληρώνοντας, ότι σε κάποιες περιπτώσεις παράβαιναν την εντολή του, λόγω συσσώρευσης μεγάλου όγκου, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία.

mezoneta_1

Από την έρευνα διαπιστώθηκε, ότι ο Σ.Μ. είχε βάλει την υπογραφή του σε τουλάχιστον 420 εγκρίσεις τύπου μηχανημάτων έργων, οι οποίες είχαν στηριχθεί σε πλαστές τεχνικές εκθέσεις. Οι Επιθεωρητές βρήκαν «λαβράκι», όταν άνοιξαν το πόθεν έσχες και το διασταύρωσαν με τους τραπεζικούς του λογαριασμούς. Εντόπισαν ποσό ύψους 959.693,34 ευρώ, το οποίο ο πρώην Διευθυντής δεν κατάφερε να αιτιολογήσει, ενώ διατηρούνται επιφυλάξεις και για ποσά συνολικού ύψους 335.744,49 ευρώ. Ακόμη, διαπιστώθηκε, ότι ο Σ.Μ. αγόρασε πολυτελή μεζονέτα 450 τ.μ. στο Πανόραμα Βούλας, ενώ μετά την παραλαβή της μίζας από τον κούριερ, έφευγε από την υπηρεσία του με μία Jaguar αξίας 73.000 ευρώ...

jaguar_1