ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Μέρκελ σε Σαμαρά: Είτε εσείς, είτε ο Τσίπρας, η πολιτική θα είναι ίδια!

Μέρκελ σε Σαμαρά: Είτε εσείς, είτε ο Τσίπρας, η πολιτική θα είναι ίδια!

Ο πρωθυπουργός έπαιξε το τελευταίο του χαρτί για πολιτική διαπραγμάτευση – Αμετακίνητη η γερμανίδα καγκελάριος δεν αφήνει περιθώρια ελαφρύνσεων

Στη συνάντηση με την Μέρκελ ο Σαμαράς έπαιξε το τελευταίο του χαρτί στην διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο. Ποιο ήταν αυτό; Ο Τσίπρας.

«Αν συνεχίσουμε τη σκληρή λιτότητα οι πρόωρες εκλογές είναι αναπόφευκτες και η έλευση του Τσίπρα μονόδρομος» φέρεται να είπε την γερμανίδα καγκελάριο προκειμένου να την πείσει και να της μεταφέρει τη σκληρή πολιτική πραγματικότητα στο εσωτερικό της χώρας.

Μετά την τελευταία επίσκεψη των τεχνοκρατών της τρόικας και της αδιάλλακτης στάσης που επέδειξαν στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων και των νέων μέτρων που ζήτησαν, η συνάντηση με την Μέρκελ κρίθηκε επιβεβλημένη από τον Αντώνη Σαμαρά.

Για τους λόγους αυτούς και διαβλέποντας την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για το χρέος ο πρωθυπουργός θεώρησε σκόπιμο να μιλήσει κατ ΄ιδίαν με την Μέρκελ και να την πείσει για το τι πρόκειται να συμβεί αν συνεχιστεί η πολιτική της λιτότητας.

Το τι ακριβώς είπαν οι δυο πλευρές σας το αποκάλυψε το Newsbomb από την πρώτη κιόλας στιγμή. Εκείνο που δεν γνώριζε κανείς στην αρχή και που όμως σήμερα σας αποκαλύπτουμε, είναι η στάση και η «πληρωμένη» απάντηση της Μέρκελ στα επιχειρήματα Σαμαρά.

Αν και επισήμως το μέγαρο Μαξίμου διαρρέει ότι οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε πολύ καλό κλίμα και ότι απλά ο κ. Σαμαράς μετέφερε στην Μέρκελ τις προόδους σε οικονομικό επίπεδο λέγοντας της ότι η χώρα μας πρέπει δικαιωματικά να προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις, το newsbomb είναι σε θέση να γνωρίζει ότι τα πράγματα ήταν ακόμα πιο ακραία.

Όταν ο Σαμαράς είδε ότι η καγκελάριος ήταν ανένδοτη στο θέμα των ελαφρύνσεων , το είπε ξεκάθαρα:« Δυστυχώς δεν μπορώ να κρατήσω άλλο την οργή του κόσμου... θα οδηγηθούμε σύντομα σε πρόωρες εκλογές με ότι συνέπειες μπορεί να έχει κάτι τέτοιο» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός φωτογραφίζοντας την έλευση του Τσίπρα.

Από την άλλη μεριά έχει ενδιαφέρον η στάση της κυρίας Μέρκελ η οποία αν και άκουσε τον πρωθυπουργό δεν του έδωσε την αναμενόμενη απάντηση. Άλλωστε σε τέτοιες συναντήσεις σημασία έχει τι απαντά ο δανειστής κι όχι τι ζητάει ο δανειζόμενος. Είναι επίσης φανερό πως αν υπήρχε κάποια θετική απάντηση, η ελληνική πλευρά θα την είχε κάνει σημαία!

Επειδή λοιπόν ούτε η γερμανική πλευρά δεν διέρρευσε κάποιο θετικό στοιχείο έστω και σε off the record ενημέρωση, καλό είναι ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια.

Η κυρία Μέρκελ όχι μόνο δεν πάγωσε από το επιχείρημα Σαμαρά για την έλευση Τσίπρα αλλά είχε έτοιμη, πληρωμένη απάντηση: «Είτε εσείς, είτε ο Τσίπρας δεν αλλάζει τίποτα! Η ακολουθούμενη δημοσιονομική πολιτική είναι η ίδια» φέρεται να είπε η Μέρκελ κλείνοντας κάθε παράθυρο ελπίδας για τον κύριο Σαμαρά, ενώ για τα υπόλοιπα περί φοροελαφρύνσεων άφησε να εννοηθεί ότι θα αποφασισθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και όχι σε επίπεδο ηγετών.

Αυτή είναι η αλήθεια στο παρασκήνιο την οποία προσπαθεί το μέγαρο Μαξίμου να διαχειριστεί επικοινωνιακά με διαρροές που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας. Δυστυχώς ο έλληνας πρωθυπουργός δεν πήρε κανένα «πράσινο» φως για καμία ελάφρυνση και για καμία παροχή.

Τα δύσκολα μόλις άρχισαν, διότι το Σεπτέμβριο όχι μόνο δεν θα επιτευχθεί μείωση χρέους αλλά αντίθετα οι δανειστές θα ζητήσουν κι άλλες υπογραφές εκτός από του Σαμαρά και του Βενιζέλου... Αυτό το τελευταίο κρατείστε το... Θα επανέλθουμε με περισσότερο ρεπορτάζ!

Διαβάστε επίσης:

«Όμηροι» της Εφορίας 2,6 εκατομμύρια Έλληνες φορολογούμενοι

Σαμαράς σε Μέρκελ: Δε βγαίνει άλλο