ΕΔΩ ΜΟΣΧΑ

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου ξύρισε το μουστάκι του

Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου ξύρισε το μουστάκι του

Γιατί ξύρισε το μουστάκι του ο εκπρόσωπος Τύπου του Β.Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ;Η απάντηση με … φωτογραφία

Σοκ υπέστησαν όσοι είδαν τον εκπρόσωπο Τύπο του προέδρου Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ τις τελευταίες ημέρες και συνειδητοποίησαν ότι ο 47χρονος διπλωμάτης καριέρας και από τους πλέον στενούς συνεργάτες του ηγέτη της Ρωσίας ξύρισε το αγαπημένο του ξανθό μουστάκι.

Ο Πεσκόφ πολιορκήθηκε από ερωτήσεις και η εξήγηση δεν άργησε: έχασε στοίχημα με την ακόμη πιο αγαπημένη κόρη του και υποχρεώθηκε να τηρήσει τη σχεδόν ξεχασμένη πριν από ένα χρόνο υπόσχεσή του ξυρίζοντας το μουστάκι του.

Όπως εξήγησε ο Πεσκόφ πριν από ένα χρόνο είχε ανησυχήσει σχετικά με το πως ετοιμάζεται η θυγατέρα του Ελιζαβέτα για τις εισαγωγικές εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο και όταν επέμεινε, εκείνη του πρότεινε το στοίχημα με έπαθλο το …ξυρισμένο μουστάκι του, αν περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις.

Στις φωτογραφίες, που έδωσε στη δημοσιότητα προσωπικός του φίλος, ο «διπλωματικός» Πεσκόφ αποκαλύπτει και μια πιο προσωπική διάσταση δείχνοντας πώς ξυρίζεται κανείς για χάρη της κόρης του.

Ο Πεσκόφ είναι τουρκολόγος κι έχει μάλιστα περάσει ένα φεγγάρι και από το υπερεθνικιστικό Φιλελεύθερο-Δημοκρατικό Κόμμα του Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, που είναι επίσης τουρκολόγος, πριν αφιερωθεί στην υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, όπου υπηρέτησε αρχικά ως αναπληρωτής και εν συνεχεία ως μόνιμος εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.