ΕΔΩ ΜΟΣΧΑ

Μια Γερμανίδα αγωνίζεται για την ελευθερία της Ανατολικής Ουκρανίας

Μια Γερμανίδα αγωνίζεται για την ελευθερία της Ανατολικής Ουκρανίας

Η Μαργαρίτα Ζάιντλερ είναι ένας από τους λίγους δυτικούς πολίτες, που παραμένει στο Σλαβιάνσκ, την εξεγερμένη πόλη της περιφέρειας του Ντονιέτσκ, η οποία κατέστη σύμβολο του αγώνα των ρωσόφωνων κατοίκων της Ανατολικής Ουκρανίας για τα δικαιώματά τους και κατά της «χούντας του Κιέβου».

Η πόλη έχει σχεδόν ισοπεδωθεί από το ουκρανικό πυροβολικό και τα τεθωρακισμένα, που έχουν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από αυτό, όμως η Γερμανίδα εθελόντρια επιμένει.

Η Μαργαρίτα εργάζεται στο επιτελείο ενημέρωσης των πολιτοφυλάκων του Ντονμπάς ως δημοσιογράφος και προσπαθεί να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τις εξελίξεις στην περιοχή και προπαντός τους δημοσιογράφους των δυτικών ΜΜΕ, τα οποία άπλωσαν στην πλειονότητά τους πέπλο σιωπής για τη δολοφονική επιχείρηση του Κιέβου εναντίον των πολιτών της Ανατολικής Ουκρανίας.

«Αυτά, που συμβαίνουν εδώ», λέει δακρύζοντας η Μαργαρίτα, «είναι εφιαλτικά, πενθώ, θλίβομαι κι ελπίζω ότι ο Κύριος θα με φωτίσει να έχω δύναμη να γράφω για όλα αυτά την αλήθεια. Προσεύχομαι και πιστεύω». Η Μαργαρίτα βαφτίστηκε ορθόδοξη πριν από 15 χρόνια. Μεγάλωσε στη Γερμανία, γι’ αυτό και γνωρίζει από παιδί τί σημαίνει ναζισμός. Όπως συνηθίζει να λέει, η χώρα της «έζησε υπό φασιστικό ζυγό, υπέφερε από αυτόν και προκάλεσε και σε άλλους λαούς μέγιστο πόνο».

«Αγάπησα το Άγιο Ρους, το πρώτο ρωσικό κράτος των ενωμένων Σλάβων αμέσως μόλις βαπτίστηκα ορθόδοξη χριστιανή και για μένα είναι μια έννοια αδιαίρετη. Λυπάμαι και θρηνώ για ό,τι τώρα έχει γίνει και σκοτώνουν τους Ρώσους. Διεξάγεται ένας πόλεμος εναντίον αμάχων, εναντίον παιδιών και γυναικών. Επισκέφθηκα σημεία όπου βομβαρδίστηκαν κατοικίες και είναι φανερό πως πυροβολούν εναντίον αμάχων, εναντίον περιοχών, όπου ζουν απλοί κάτοικοι».

Η Μαργαρίτα αναγκάζεται πλέον να εργάζεται σε εξωτερικούς χώρους γιατί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είναι προβληματική στο Σλαβιάνσκ, όμως αυτό δεν αποτελεί δοκιμασία. Το βασικό είναι να νικηθεί ο φασισμός, γι’ αυτό άλλωστε το λόγο αποφάσισε να εγκαταλείψει τη Γερμανία και να έρθει να εργαστεί για τους εξεγερμένους της Ανατολικής Ουκρανίας, οπότε οι συνθήκες της καθημερινής ζωής της δεν έχουν καμία σημασία.

Διαβάστε επίσης:

Κρεμλίνο: Η Ουκρανία ξεχειλίζει από Αμερικανούς συμβούλους και μισθοφόρους

Πούτιν: Θα υπερασπιστούμε τους ρωσόφωνους πληθυσμούς με όλα τα μέσα

Ουκρανία-Ρωσία: Ανανέωση της εκεχειρίας ζητεί η Μόσχα

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στα ανατολικά