ΕΔΩ ΜΟΣΧΑ

Στόχος του ουκρανικού πυραύλου θα μπορούσε να είναι το αεροσκάφος του Β. Πούτιν;

Στόχος του ουκρανικού πυραύλου θα μπορούσε να είναι το αεροσκάφος του Β. Πούτιν;

Πιθανός στόχος του ουκρανικού πυραύλου, που φέρεται να έχει χτυπήσει το Μπόινγκ-777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών θα μπορούσε να είναι το προεδρικό αεροσκάφος του Βλαντίμιρ Πούτιν, το οποίο διασταυρώθηκε στο ίδιο σημείο και στο ίδιο ύψος με το καταρριφθέν αεροσκάφος κοντά στη Βαρσοβία.

Την εκδοχή αυτή διατύπωσε στο πρακτορείο Ιντερφάξ πηγή στη ρωσική υπηρεσίας εναέριας κυκλοφορίας Ροσαβιάτσια, υπό καθεστώς «αυστηρής μυστικότητας».

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν ο πύραυλος, που πιθανότατα χτύπησε το αεροπλάνο προήλθε από επίγειο αντιαεροπορικό σύστημα ή από άλλο αεροσκάφος.

Η είδηση αναμεταδίδεται από όλα τα κρατικά τηλεοπτικά μέσα με επιφύλαξη, αλλά σε αυξανόμενη συχνότητα την τελευταία ώρα, προβάλλοντας μάλιστα δηλώσεις Ουκρανών πολιτικών, που έχουν πρόσφατα καλέσει τους «Ουκρανούς πατριώτες να σκοτώσουν τον Β.Πούτιν και αυτό φυσικά και θα συμβεί αν τολμήσει να έρθει στο Κίεβο να υπογράψει ο,τιδήποτε».

Η διασταύρωση των διαδρομών των δύο αεροσκαφών έγινε κοντά στη Βαρσοβία και στον 330ό διάδρομο σε ύψος 10.100 μέτρων, ανέφερε η ίδια πηγή. Το «υπ’ αριθμόν 1» ρωσικό αεροσκάφος πέρασε από το σημείο στις 16:21 ώρα Μόσχας (15:21 ώρα Ελλάδας), ενώ το μαλαισιανό αεροσκάφος στις 15:44 ώρα Μόσχας (14:44 ώρα Ελλάδας), δηλαδή με απόσταση 37 λεπτών.

«Οι φιγούρες και τα χαρακτηριστικά των δύο αεροσκαφών ομοιάζουν εν γένει, οι διαστάσεις τους επίσης είναι εξαιρετικά παραπλήσιες, ενώ και ο χρωματισμός τους όταν η ταυτοποίηση γίνεται από απόσταση φαίνεται πρακτικά ίδιος», δήλωσε η ίδια πηγή.

Όπως είχε χθες γίνει γνωστό από την ουκρανική προεδρία, ο Πετρό Ποροσένκο εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμη και πλήρους διακοπής των διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας - Ουκρανίας, ενοχοποιώντας σχεδόν αποκλειστικά τη Μόσχα για όλα τα δεινά της χώρας του.

Διαβάστε επίσης:

Boeing 777: Κατάρριψη και απίστευτη τραγωδία στην Ουκρανία με 295 νεκρούς (pics&vid)

Boeing 777: Καυτά ερωτήματα για την τραγωδία

Α. Μπαραντάι: Σχεδιασμένη ουκρανική προβοκάτσια

Malaysia Airlines: Επιβεβαιώνει την εξαφάνιση αεροσκάφους

Εκτός λειτουργίας το Interfax μετά τη συντριβή του αεροσκάφους

295 νεκροί από την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines

Malaysia Airlines: Αυτή την πορεία θα ακολουθούσε το μοιραίο αεροσκάφος

Malaysia Airlines: Πήρε θέση ο υπουργός εξωτερικών της Σουηδίας

Malaysia Airlines: Αυτός είναι ο πύραυλος BUK