ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Ας μας βομβαρδίσει κάποιος να… σωθούμε!

Ας μας βομβαρδίσει κάποιος να… σωθούμε!

Η λύση για την πολυπόθητη ανάπτυξη της χώρας είναι μια. Έλληνες, μην αγωνιάτε. Τη βρήκε ο ρηξικέλευθος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Και είναι ο βομβαρδισμός. Ναι, καλά διαβάσατε. Αν βρεθεί κάνας καλός Χριστιανός να μας βομβαρδίσει, μετά θα δούμε Θεού πρόσωπο. Είναι βέβαιο. Θα βγούμε από την κρίση και θα αρχίσουμε να ζούμε μέσα στα πλούτη.

Η αλήθεια είναι ότι τα «νέα» για το καινούριο χτύπημα του «ρηξικέλευθου» μου τα έχει στείλει η «ανταποκρίτριά» μου από τη Θεσσαλονίκη εδώ και λίγες μέρες. Περιμένουν υπομονετικά στο inbox μου, αφού η επικαιρότητα δεν τους επέτρεψε να πάρουν σειρά. Ναι, είναι κομματάκι παλιό το happening, αλλά με «έτρωγε» το πληκτρολόγιο και δε μπορούσα να μη το γράψω.

Τι είπε, λοιπόν, ο «λαοπρόβλητος» δήμαρχος; Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο είναι περί ΝΑΤΟ. Ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος έχει καταγγείλει τη διοίκηση του δήμου ότι θα πάρει μέρος σε διεθνές συνέδριο υπό τη σκέπη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου. Στη «θεσμική» -λίγο πολύ- απάντηση του αντιδημάρχου Πρασίνου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, αντιδρά εκ νέου ο κ. Ζαριανόπουλος, υπενθυμίζοντας πως τα νατοϊκά αεροσκάφη έριξαν βόμβες στο Βελιγράδι. Και διερωτάται ειρωνικά: «έτσι γίνεται η ανάπτυξη;». Τότε είναι που σκάει η αεροπορική επιδρομή του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη επί του άμαχου πληθυσμού: «Και με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη. Έτσι οι Σέρβοι βρίσκονται εδώ που βρίσκονται σήμερα»!

Δηλαδή, ο «θεός» Μπουτάρης μας άνοιξε τα μάτια. Ένας βομβαρδισμός! Αντε δύο, βαριά-βαριά! Και σωθήκαμε! Κάποιος να μας βομβαρδίσει, καλέ. Μήπως να το ζητήσουμε ευγενικά από τον Ομπάμα; Αν και, εδώ που τα λέμε, μάλλον δε θα χρειαστεί καν να παρακαλάμε αριστερά-δεξιά Ακόμη ένα εξάμηνο να βάλουμε τον Παπανδρέου πρωθυπουργό, θα αρχίσει να μας βομβαρδίζει σύσσωμη η Ευρώπη. Την πρώτη βόμβα θα τη ρίξει η Μέρκελ με τα χεράκια της. Έλληνες, μην πτοείστε. Θα αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας. Άλλωστε, στην κατάσταση που βρισκόμαστε, σα φτύσιμο εξ ουρανού θα μας φανεί ο βομβαρδισμός. Και, επειδή εμείς γέφυρα δεν έχουμε και ποτάμι δεν περνά, θα μαζευτούμε όλοι στην παραλία και, χέρι – χέρι πιασμένοι, θα τραγουδάμε Θεοδωράκη που και πάλι αντικαθεστωτικός θα είναι.

Πάνω από όλα αυτά, όμως, η πρόταση του Γιάννη Μπουτάρη αναδεικνύει την πλέρια δημοκρατικότητα που πηγάζει μέσα από την ψυχή του ηγέτη. Στάνταρ του αξίζει ένα άγαλμα! Ε, ρε γλέντια κυρ' Γιάννη…

Α, μην το ξεχάσω! Παίζει και το άλλο από τα κατορθώματα του «ρηξικέλευθου»:

ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΣΚΑΕΙ ΛΑΣΤΙΧΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ!

Θεσσαλονικείς (και Θεσσαλονικιές)! Εσείς που κατοικείτε στο κέντρο της πόλης! Αν κάποιο πρωί ξυπνήσετε και βρείτε το αυτοκίνητό σας με δύο λάστιχα σκασμένα, μην τρομάξετε. Είναι το χόμπι του δημάρχου Μπουτάρη… Οπως ο ίδιος ομολόγησε, απέτυχε να λύσει το κυκλοφοριακό στην πόλη, γιατί οι κάτοικοι είναι «γαϊδούρια» (δε το λέω εγώ, συμπατριώτη Θεσσαλονικιέ, μη μου μουτρώνεις, ο αγαπητός μας κυρ' Γιάννης το λέει). Κι έτσι, πλέον, ο «ρηξικέλευθος» κυκλοφορεί τα βράδια στο κέντρο και, όπου βλέπει παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, πάει και τους σκάει τα λάστιχα. Και, μάλιστα, όχι μόνο το ένα. Γιατί, αν είναι σκασμένο το ένα, στην τελική σηκώνεις τα μανίκια, ανεβάζεις το αμάξι στο γρύλλο, βάζεις τη ρεζέρβα και γραμμή για το βουλκανιζατέρ. Οοοχι. Δυο-δυο τα σκάει τα λάστιχα σε κάθε αμάξι ο «ρηξικέλευθος», για να είναι βέβαιος ότι ο Θεσσαλονικιός που διέπραξε το έγκλημα το παράνομου παρκαρίσματος θα «βλαστημήσει».

Ωραία μέθοδος αυτή. Λοιπόν, κ. Καμίνη και άλλοι δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων της χώρας, αρχίστε να σκάτε λάστιχα. Θα έχετε μεγάλη επιτυχία. Αν δεν σας εντοπίσουν κάνα βράδυ και σας δείρουν, θα λύσετε το κυκλοφοριακό.

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάντε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάντε στη σελίδα του blog στο twitter!