ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Ένα κι ένα ίσον… ψέμα!

Ένα κι ένα ίσον… ψέμα!

«Αυτό-χειροκροτήθηκαν» όταν ολοκλήρωσαν το «κούρεμα». «Αυτό-θαυμάστηκαν» γιατί πέτυχαν, λέει, να κάνουν ό,τι τους ζήτησαν οι ξένοι και να εξασφαλίσουν το δάνειο των 137 δισ. ευρώ. Μας είπε κανείς, όμως, ότι μόνο το 2012 τα χρήματα που πρέπει να δανεισθεί η Ελλάδα για να καλύψει τις ανάγκες της είναι συνολικά 148,7 δισ.; Μας είπε κανείς ότι την περίοδο 2012-15 θα υποχρεωθεί η χώρα μας να δανειστεί συνολικά 275,7 δισ.;

Ποιος τα λέει αυτά τα νούμερα; Τα λέει ο Γιώργος; Ο Κώστας; Ο Χάρης; Όχι, βέβαια. Τα νούμερα αυτά περιλαμβάνονται στη σχετική έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Είναι διαθέσιμα δημοσίως. Αρκεί να γνωρίζει κάποιος στοιχειώδη αγγλικά και να έχει πρόσβαση στο Internet για να τα πάρει στα χέρια του και να τα διαβάσει.

Τα ακούσατε, όμως, εσείς να τα λέει κανένα μέσο στην Ελλάδα; Όχι, βέβαια. Γιατί τα κρύβουν. Γιατί δε θέλουν να τα ξέρει ο ελληνικός λαός. Γιατί ο ενημερωμένος πολίτης θα τους φτύσει, δε θα τους ξαναψηφίσει.

Με άλλα λόγια, όπως ακριβώς προκύπτει από ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ στοιχεία, είναι τέτοια η «επιτυχία» της κυβέρνησης Παπαδήμου, που τα χρήματα τα οποία μας δανείζουν δε φτάνουν ούτε για να πληρώσουμε τα φετινά χρωστούμενα! Κι αυτό, ΑΝ μας τα δίνανε όλα μαζί φέτος (που δε μας τα δίνουν, αφού οι Ευρωπαίοι θα μας τα δώσουν μέχρι το 2014 και το ΔΝΤ μέχρι το 2015). ΑΝ, λοιπόν, μας τα δίνανε όλα μαζί, θα έπρεπε να δανειστούμε και 11,7 δισ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ! Τώρα που μας τα δίνουν σε βάθος χρόνου, η «μαύρη τρύπα» μας είναι 138,7 δισ.! Δηλαδή, η «επιτυχημένη» κυβέρνηση Παπαδήμου, κατάφερε να πάρει ένα δάνειο-μαμούθ και, τελικά, η χώρα να πρέπει να δανειστεί άλλα τόσα!

Ποια είναι η επιτυχία, κ. Παπαδήμο; Και τι μας φέρνει το αύριο; Εδώ μας έχετε δέσει χειροπόδαρα και έχετε δεσμευθεί ότι, ήδη, για τα πρώτα αυτά 137 δισ. θα φέρετε νέα σκληρότατα μέτρα τον Ιούνιο. Όμως, τα ίδια τα στοιχεία του ΔΝΤ αποδεικνύουν, πέρα από κάθε αμφιβολία (γιατί ένα κι ένα κάνουν δύο), ότι το δάνειο αυτό δε φτάνει ούτε για ζήτω! Αρα, αύριο-μεθαύριο έρχεται νέο δάνειο και νέα, ακόμη χειρότερα, μέτρα.

Ας τους χειροκροτήσουμε, λοιπόν!

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάνε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάνε στη σελίδα του blog στο twitter!

gchristof-yahoo1
  • Αν θέλεις να λαμβάνεις ενημέρωση για κάθε νέο δημοσίευμα του blog επικοινώνησε με το