ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Ο Ανδρέας, οι προδότες και οι Βούλγαροι

Ο Ανδρέας, οι προδότες και οι Βούλγαροι

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα απάντηση στο τελευταίο μου άρθρο «Χαρίσαμε 100.000 θέσεις εργασίας σε Βούλγαρους!» μου έστειλε ο αναγνώστης της στήλης Ανδρέας Π., βιοτέχνης ή –όπως αυτοχαρακτηρίζεται- «εκ των τελευταίων Μοϊκανών». Ο Ανδρέας, λοιπόν, εξοργίστηκε από το άρθρο μου και απαντά με ένα χείμαρρο επιχειρημάτων! Τα οποία διάβασα με πολλή προσοχή και τα βρήκα… (σχεδόν) όλα σωστά!

Του έχω ήδη απαντήσει στο mail του, πως δεν πιστεύω ότι διαφωνούμε κάπου. Πως πουθενά δεν λέω τους επιχειρηματίες προδότες και, ασφαλώς, δεν υποστηρίζω ότι φταίνε εκείνοι για την κατάντια μας. Οι πολιτικοί μας, μας έφεραν ως εδώ Ανδρέα. Και, παρότι ούτε αυτούς τους λέω προδότες στο συγκεκριμένο άρθρο μου, μερικοί… είναι και παραείναι!

Αλλά, ας αφήσω τον Ανδρέα να μιλήσει, εσάς να τον διαβάσετε και –όπως ορίζει το savoir vivre- θα επανέλθω με την απάντησή μου σε νεότερο άρθρο:

«Καλησπέρα,

Πιστεύω ότι το άρθρο σας είναι τουλάχιστον υποκειμενικό.

Θα προτιμούσα να παίρνατε συνέντευξη απο επιχειρηματίες που όντως έκλεισαν τα εργοστάσια τους και έφυγαν στη Βουλγαρία, ένα φαινόμενο που έχει αρχίσει εδώ και 30 χρόνια. Να τους ρωτήσετε γιατί; Να τους ρωτήσετε γιατί δεν άνοιξαν ένα design center για Ελληνες καταρτισμένους επιστήμονες όπως λέτε...

Ένα άλλο θέμα που θέλω να σας θείξω είναι το παράπονο πολλών μας ότι δεν αναφέρεστε εσείς προσωπικά και ο κλάδος σας σε εταιρείες που ανοίγουν και προσλαμβάνουν. (και πάλι δεν αναφέρομαι στο 2008 αρχή της κρίσης έως σήμερα) Κάνετε άρθρα μόνο όταν μία εταιρεία κλείσει και απολύσει κόσμο, αυτό πουλάει φαίνεται!

Σε άλλες χώρες επικροτούν οι δημοσιογράφοι το άνοιγμα ακόμα και μικρών μονάδων και δεν ενοώ τώρα που υπάρχει υψηλή ανεργία στις χώρες της Ε.Ε.

Δεν φεύγουν τα εργοστάσια για να κερδίσουν απο το μισθό, διότι για να φύγουν θα πρέπει να απολύσουν εδώ και να αποζημιώσουν χοντρά! (ίσως δεν έχετε διαβάσει την ποσά αποζημίωσης εργατών και υπαλλήλων που προβλέπει η νομοθεσία.)

Φεύγουμε γιατί δεν μπορούμε άλλο να μας φέρονται όλοι σαν το καλό μαλ… που πληρώνει τα σπασμένα. Φεύγουμε γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο να φορολογούμαστε σαν να είμαστε κλέφτες.

Φεύγουμε γιατι η κοινωνία δεν είναι ώριμη και δεν επιβραβεύει την επιχειρηματικότητα αντίθετα την τιμωρεί, και όταν λέω κοινωνία δεν ενοώ το κράτος, ενοω τους συμπολίτες μας. Φόροι, περαίωση, έλεγχος στον έλεγχο απο που θα στα πάρουν!

Χαράτσια, έκτακτες εισφορές, φορολόγηση βάση τζίρου.

Παράγεις και επενδύεις στη χώρα σου? Μπράβο κοροϊδο, τι μας νοιάζει εμάς για τη φορολόγηση σου τι μας νοιάζει για τη γραφειοκρατία, τι μας νοιάζει για τους έμμεσους φόρους. Πότε έγινε ένα πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα έντυπη η ηλεκτρονική για το τι πρέπει να γίνει για να βοηθηθεί η επιχειρηματικότητα. Πότε είδατε μία συγκέντρωση αγανακτισμένων μία πορεία για την πάταξη της διαφθοράς? για την πάταξη της γραφειοκρατείας? Ποτέ!

Και ύστερα βγαίνετε εσείς και λέτε προδότες αυτούς που φεύγουν? Προδότες? Πότε προσλάβατε εσείς προσωπικό τελευταία? Πότε τους ασφαλίσατε? Πότε δώσατε άδεια μητρότητας? Άδεια , επίδομα αδείας?

Αυτοί που έχουν μείνει είναι οι Τελευταίοι των Μοϊκανών, οι τελευτναίοι τρελοί και οι τελευταίοι που έχουν κάτι στην άκρη απο κέρδη ή και απο προσωπική περιουσία,(ναι και προσωπική περιουσία) ναι αυτοί είναι Ήρωες, αλλά οι άλλοι που έφυγαν δεν είναι προδότες. Δεν σας επιτρέπω να χρησιμοποιείτε τέτοιο χαρακτηρισμούς. Μήπως είναι και προδότες οι σπουδαγμένοι νέοι που φεύγουν απτη χώρα τους και δουλεύουν στη Γερμανία? Μήπως έπρεπε να κάτσουν εδώ και να αγωνιστούν? να δημιουργήσουν?

Εκτός και αν εννοείτε τα γνωστά Λαμόγια, Τα λαμόγια δεν ήταν ποτέ επιχειρηματίες ήταν απλά λαμόγια αλεξιπτωτιστές. Τώρα που πέρασε η εποχή των εύκολων δανεικών το αλεξίπτωτο τρύπησε και πέθαναν.

Προδότες δεν είναι αυτοί που φεύγουν, προδότες είναι όλοι αυτοί που δημιούργησαν τις συνθήκες τις τελευταίες δεκαετίες ώστε ο εργοδότης επιχειρηματίας να τιμωρείται συνεχώς. Όλοι αυτοί που κατάφεραν να ποινηκοποιήσουν το κέρδος.

Τολμήστε να γράψετε για φορολόγηση επιχειρηματικών κερδών 10% όπως έχει η Βουλγαρία (5% σε περιοχές με υψηλή ανεργία), (0% για τα 3 πρώτα χρόνια στην Τουρκία) και αν δεν μπλοκάρει το γραμματοκιβώτιο σας απο υβριστικά email θα κάτσω να με γαμ…!

Φιλικά,

Ανδρέας Π.

Βιοτέχνης

Εκ των τελευταίων Μοϊκανών».

Υ.Γ. Αφού ξανα-διευκρινίσω ότι με τον Ανδρέα κατά βάση συμφωνούμε και πως ΠΟΥΘΕΝΑ δε γράφω τη λέξη προδότες, να δεσμευτώ ότι θα επανέλθω με τη δική μου ανταπάντηση.

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάνε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάνε στη σελίδα του blog στο twitter!

gchristof-yahoo1
  • Αν θέλεις να λαμβάνεις ενημέρωση για κάθε νέο δημοσίευμα του blog επικοινώνησε με το