ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

…πλακώσανε κι οι γύφτοι!

…πλακώσανε κι οι γύφτοι!

Μα δεν είναι μόνον ο Μπερίσα. Είναι και ο Ερτογάν. Και οι Σκοπιανοί. Εχουν όλοι τους αποθρασυνθεί. Σου λέει, τώρα είναι ευκαιρία. Τώρα, που οι Ελληνες έχουν γονατίσει και τους την πέφτουν από παντού, είναι η ευκαιρία να πάρουμε κι εμείς κάνα κομματάκι. Μη τα θέλει η Μέρκελ όλα δικά της. Είμαστε κι εμείς εδώ και, μάλιστα, πιο κοντά. Στη γειτονιά.

Ετσι σκέφτονται οι «καλοί μας γείτονες». Αλβανοί, Σκοπιανοί, Τούρκοι. Ετσι σκέφτονταν πάντα. Καιροφυλακτούν, πότε θα βρουν την ευκαιρία να πέσουν πάνω μας σαν τα αρπακτικά. Κι εμείς, αντί να χαράσσουμε τη δική μας πολιτική, καθόμαστε και μας παραμυθιάζουν περί φιλίας των λαών. Ποιοι μας παραμυθιάζουν; Οι δικοί μας. Οι πολιτικοί μας που φοβούνται κάθε αντιπαράθεση, που προτιμούν να το παίζουν καλοί μαθητές στα ξένα αφεντικά τους και, γενικά, λειτουργούν στη λογική «έλα μωρά, ας χάσουμε και κανένα νησάκι, αν είναι να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο»!..

Για όποιον έχει μάτια και βλέπει, οι προθέσεις των γειτόνων μας είναι διάφανες. Δεν το έκρυψε, άλλωστε, ο Μπερίσα. Κατά τη γνώμη του, η Αλβανία φτάνει μέχρι την Πρέβεζα. Την ίδια ώρα μας προετοιμάζουν ότι θα τεθεί όρος για να πάρουμε τη δόση, να συναινέσουμε να ονομαστούν τα Σκόπια, Μακεδονία. Και, βέβαια, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά ταρακουνάνε την Κω κάθε δυο και τρεις.

Ειδικά αυτές τις εποχές, που η πατρίδα μας δοκιμάζεται, οφείλουμε όλοι να είμαστε διπλά καχύποπτοι. Να είμαστε περισσότερο από ποτέ σε εγρήγορση. Και, βέβαια, πολύ καλά έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αρβαμόπουλος και ματαίωσε την επίσκεψή του στα Τίρανα. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο (αν και, μάλλον, ο Παπανδρέου θα πήγαινε και θα καθόταν να ακούει να μας βρίζουν…). Το ζήτημα είναι να καταλάβουν όλοι ότι ο Ελληνας, όσο κι αν πεινάσει, σπιθαμή της πατρίδας του δε χαλαλίζει σε Αλβανούς, Τούρκους, Σκοπιανούς, Γερμανούς… Σε κανέναν!

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάνε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάνε στη σελίδα του blog στο twitter!

gchristof-yahoo1
  • Αν θέλεις να λαμβάνεις ενημέρωση για κάθε νέο δημοσίευμα του blog επικοινώνησε με το