Δεν είναι μαζί μας. Είναι με τους άλλους. Με τα λαμόγια.

Δεν είναι μαζί μας. Είναι με τους άλλους. Με τα λαμόγια.

Ρε ‘σεις, αυτοί μας κοροϊδεύουν. Δε φτάνει όλος ο χαμός που έγινε με τη λίστα Λαγκάρντ, τώρα μας αποκαλύπτουν ότι έχουν και λίστα Λιχτενστάιν. Και λίστα Λουξεμβούργου. Και, μάλιστα, ότι τις είχε στα χέρια του ο –τότε- υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου από το 2010. Και, μάλιστα, ότι πρόκειται για πολύ πιο «ενδιαφέρουσες» λίστες από αυτή της Λαγκάρντ, γιατί περιλαμβάνουν πολύ περισσότερα στοιχεία (φορολογικές δηλώσεις κ.λπ.), αλλά και γιατί –ειδικά το Λιχτενστάιν- έχει, πλέον, σημαντικά αυστηρότερη νομοθεσία σχετικά με το απόρρητο των τραπεζικών καταθέσεων από την Ελβετία, με συνέπεια να έχει μετατραπεί στο νέο παράδεισο των φοροφυγάδων.

Τα ξέρουν, λοιπόν. Από το 2010. Και δεν κάνουν τίποτα. Γιατί; Μα δεν είναι προφανές; Γιατί είναι μέσα οι δικοί τους. (Στην καλύτερη περίπτωση. Γιατί στη χειρότερη είναι μέσα οι ίδιοι). Και, ασφαλώς, ο νυν… τσάρος της Οικονομίας Γ. Στουρνάρας, πάει να τα ρίξει στον Παπακωνσταντίνου, που παρέλαβε το 2010 και αυτές τις λίστες. Στον συνήθη ύποπτο, δηλαδή. Όχι ότι δεν του αξίζει για τον άθλιο τρόπο που έχει φερθεί ο Παπακωνσταντίνου στην πατρίδα του. (Αν, δηλαδή, για αυτούς τους ανθρώπους –όπως ο Παπακωνσταντίνου και ο πρωθυπουργός του, ο Γιωργάκης- σημαίνουν τίποτα λέξεις όπως «πατρίδα»).

Δε μας λέει, όμως τι έκανε και ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας για τις λίστες αυτές; Αρχές καλοκαιριού ανέλαβαν την εξουσία. Γιατί τις λίστες τις έστειλε στο ΣΔΟΕ το Σεπτέμβριο; Τι περίμενε; Σπεύδει να μας διευκρινίσει ότι τις έστειλε αμελλητί, δηλαδή ότι ούτε τις είδε, ούτε τις πείραξε, όπως έκανε ο προκάτοχός του. Αρα; Τι έκανε τρεις μήνες; Περίμενε να… ωριμάσουν, σαν το παλιό καλό κρασί;

Κι άντε, να το δεχτούμε ότι ο κ. Στουρνάρας είχε άλλα, πιο επείγοντα θέματα να ασχοληθεί μόλις ανέλαβε υπερ-υπουργός της Οικονομίας. (Που αν δεν είναι «νούμερο ένα» προτεραιότητα η πάταξη της φοροδιαφυγής, τι είναι; Αλλά λέμε τώρα…). Το ΣΔΟΕ άλλους τέσσερις μήνες τι τα κάνει τα στοιχεία της λίστας; Τα κλωσάει; Δηλαδή, η λογική δε λέει «ψάχνω στη λίστα, βρίσκω την πιο εξόφθαλμη περίπτωση, δουλεύω νυχθημερόν αποκλειστικά και μόνο πάνω σε αυτή, μέχρι να βγάλω αποτέλεσμα;». Δηλαδή, υπάρχει πιο σημαντική προτεραιότητα για οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, από το να δείξει ότι εντοπίζει την ολιγαρχία που λεηλάτησε την Ελλάδα, που ευθύνεται –μαζί με τους πολιτικούς μας- για τη σημερινή μας κατάντια, για την πείνα, την ανέχεια, τις αυτοκτονίες; Υπάρχει πιο σημαντική προτεραιότητα από το να βρει ΈΝΑ παράδειγμα και να το κάνει σημαία της, για να στείλει σε όλους τους άλλους το μήνυμα «έρχεται η σειρά σας». Για να ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού, αλλά και για να χαρίσει μια οικονομική ανάσα στον τόπο, δίνοντας στα λαμόγια να καταλάβουν ότι η εποχή της λαμογιάς τελείωσε;

Δεν είναι αυτονόητα αυτά; Ναι. Γιατί δεν τα κάνουν; Θα σας πω εγώ. Γιατί, αυτοί οι τύποι δεν είναι μαζί μας. Είναι με τους άλλους. Με τα λαμόγια.

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

Κάνε like3 στη σελίδα του blog στο facebook!

Κάνε follow2 στη σελίδα του blog στο twitter!

  • Αν θέλεις να λαμβάνεις ενημέρωση για κάθε νέο δημοσίευμα του blog επικοινώνησε με τοgchristof-yahoo1