ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Είναι κι άλλοι οι Λαγκάρντηδες!

Είναι κι άλλοι οι Λαγκάρντηδες!

Μόνο τέσσερις; Δεν το πιστεύω. Δεν το πιστεύω ότι, μέσα σε ολόκληρη λίστα Λαγκάρντ, σε 2.000 ονόματα και λογαριασμούς, ο Παπακωνσταντίνου ήταν ο μόνος από τους πρωτεργάτες της καταστροφής του τόπου που κρύψανε.

ΟΚ, η υπόθεση Παπακωνσταντίνου ξεπερνάει κάθε φαντασία. Η χώρα καταρρέει οικονομικά. Η Γαλλίδα υπουργός δίνει μια λίστα πιθανών φοροφυγάδων στον Ελληνα υπουργό Οικονομικών. Αυτός, αντί να φροντίσει άμεσα να την αξιοποιήσει για να πάρει μια ανάσα ο Ελληνας φορλογούμενος, για να πάρει μερικά εκατομμύρια από αυτούς που τα κρύψανε και να κόψει κάνα μέτρο από μισθωτούς και συνταξιούχους… αυτός, είχε την προσωπική του αγωνία. Να δει μπας κι ήταν κάνας «δικός του» μέσα στη λίστα. Κάνας ξάδελφος. Και, μόλις τους βρήκε, αποφάσισε –έτσι απλά…- ότι η λίστα δεν υπήρξε ποτέ!

Αυτό ακριβώς δείχνει ότι η ασυδοσία των ανθρώπων που μας κυβερνούσαν δεν έχει όριο. Ωπ! Γράψτε λάθος εκεί που έβαλα παρατατικό. Δεν μας «κυβερνούσαν». Μας κυβερνούν. Διότι, τη λίστα Λαγκάρντ δεν την έφερε στη δημοσιότητα ούτε ο διάδοχος του Παπακωνσταντίνου. Αντίθετα, ως υπουργός Οικονομικών, ο Βενιζέλος συνέβαλε –όπως όλα δείχνουν- στη συγκάλυψη. Ποιος; Ο Βενιζέλος που σήμερα είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και ένας από τους βασικούς στυλοβάτες της κυβέρνησης Σαμαρά.

Όμως, για να ενεργήσει ο Παπακωνσταντίνου με τόση ξεδιαντροπιά (αν ισχύουν όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες), για να το θεωρήσει τόσο φυσιολογικό ότι μπορεί να εξαφανίσει τη λίστα που του έδωσε η Γαλλίδα ομόλογός του και να μην τον πιάσουν, αυτό σημαίνει ότι στον ίδιο και στους ομοίους του είχε γίνει δεύτερη φύση η πεποίθηση πως δεν κυβερνούν χώρα με νόμους, αλλά κάνουν κουμάντο στο τσιφλίκι του παππού τους. Τέτοιες συμπεριφορές δεν αφήνουν και πολλές αμφιβολίες ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν συνηθίσει να κάνουν τις πιο αδιανόητες παρανομίες χωρίς να παίξουν βλέφαρο.

Αρα. Δεν είναι μόνο αυτός. Δεν το πιστεύω. Ο Παπακωνσταντίνου έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό, πρέπει να λογοδοτήσει στην ελληνική Δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί. Ακόμη και παραδειγματικά. Είναι, όμως, κι άλλοι. Δε μου το βγάζεις από το μυαλό. Και τώρα «δίνουν» τον πολιτικά τελειωμένο Παπακωνσταντίνου για να ικανοποιήσουν τη λαχτάρα του κόσμου για τιμωρία των ενόχων και να καλυφθούν οι άλλοι ένοχοι. Αυτοί που έχουν –ακόμη- πλάτες.

Η μόνη μου ελπίδα είναι στην ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στον Ελληνα δικαστή. Αυτός θα τους βρει. Πρέπει να τους βρει.

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάνε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάνε στη σελίδα του blog στο twitter!

gchristof-yahoo1
  • Αν θέλεις να λαμβάνεις ενημέρωση για κάθε νέο δημοσίευμα του blog επικοινώνησε με το