ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Οι… ηλίθιοι της Θεσσαλονίκης, ο Λουκάς και ο Χάρης

Οι… ηλίθιοι της Θεσσαλονίκης, ο Λουκάς και ο Χάρης

Από τη Θεσσαλονίκη ήρθε η πρώτη απάντηση στους 101 του ΠΑΣΟΚ που ζήτησαν με επιστολή τους την καταψήφιση της κυβέρνησης Παπαδήμου. Σε απόφασή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Α’ Θεσσαλονίκης αρνείται ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου, που προήλθε από τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ και του Γεωργίου Παπανδρέου είναι κυβέρνηση τραπεζιτών».

Αντιθέτως, τη θεωρεί «μια κυβέρνηση που συμβάλει στην άρση της πολιτικής αβεβαιότητας, έχει στοιχεία του νέου πολιτικού πολιτισμού και σχηματοποιεί, έστω και με νεφελώδη τρόπο, προοπτικές εθνικής ενότητας και κοινωνικής συνοχής».

Θυμίζω ότι καμιά 30ρια από τους 101 προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη και βρίσκονται σε διαρκή κόντρα με την πλειοψηφία της Ν.Ε. Μάλιστα, το γεγονός ότι ορισμένοι από τους 101 είναι φίλα προσκείμενοι στον Χάρη Καστανίδη -ο οποίος παρουσιάζει ιδιαίτερη κινητικότητα τις τελευταίες μέρες- δημιούργησε κάποιους περίεργους συνειρμούς οι οποίοι όμως προς το παρόν δεν τεκμηριώνονται.

Πάντως, στους Θεσσαλονικιώτικους κυβερνητικούς κύκλους έκανε εντύπωση η ανακοίνωση της Ν.Ε. καθώς η έως τώρα στάση της απέναντι στον Γιώργο Παπανδρέου δεν ήταν ιδιαιτέρως φιλική. Η πλειοψηφία του οργάνου, βλέπετε, πρόσκειται στον Ευάγγελο Βενιζέλο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στην προκατάληψη των «πράσινων» της Θεσσαλονίκης απέναντι στην κυβέρνηση Παπανδρέου είχε συντελέσει και η οξύτατη κόντρα των «βορείων» με τον αντιπρόεδρο Θόδωρο Πάγκαλο ο οποίος -ως γνωστόν- τους είχε αποκαλέσει «ηλίθιους».

Στο «πράσινο» στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης αναμένεται πλέον με ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσει στο εξής ο Χάρης Καστανίδης, ο οποίος -όπως προανήγγειλε- αναλαμβάνει πλέον το βαρύ έργο της ανασύστασης της κεντροαριστεράς. Προς το παρόν, πάντως, ο πρώην υπουργός σχεδιάζει και κινείται σε πολύ στενό κύκλο, συνομιλώντας μόνον με τα στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάντε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάντε στη σελίδα του blog στο twitter!