ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Χαράτσι 26.000 ευρώ σε αγρότη που εξαιρείται από το νόμο!

Χαράτσι 26.000 ευρώ σε αγρότη που εξαιρείται από το νόμο!

Έξαλλος έγινε ο Α. Ροντούλης με τη ΔΕΗ που υποχρεώνει αγρότες και κτηνοτρόφους να πληρώσουν το χαράτσι, παρότι ο νόμος τους εξαιρεί.

Με το γνωστό του πληθωρικό τρόπο -του ταύρου εν υαλοπωλείω, όταν νιώθει ότι τον πνίγει το δίκιο- πέταξε στα μούτρα της ΔΕΗ δυο απίστευτους λογαριασμούς: ο ένας ζητάει από τον αγρότη 3.200 ευρώ για αποθήκη σιταριού και ο άλλος 26.000 ευρώ από τον πτηνοτρόφο. Αυτά, την ώρα που ο νόμος σαφέστατα εξαιρεί από το χαράτσι χώρους οι οποίοι χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες! Πήγαν οι αγρότες στη ΔΕΗ, με το νόμο παραμάσχαλα και μόνο που δε τους μούντζωσαν: «πληρώστε τη δόση και ζητήστε μετά εξαίρεση για να σας επιστραφούν».

- Μα δεν έχουν οι άνθρωποι να τα βάλουν, ξελαρυγγίζεται ο κ. Ροντούλης. Πού να τα βρουν; Ο ανθρωπος έβαλε τα κλάματα μέσα στο γραφείο μου, όταν μιλούσε για τα παιδιά του που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο και δεν έχει λεφτά να τα στείλει.

Οι συνεργάτες του νέου υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σπεύδουν να εξηγήσουν -ψιθυριστά- ότι ο Αστέριος ξέρει από φτώχεια. Οι γονείς του ήταν αγρότες στον Τύρναβο. Μικρός, όπως θυμάται στις παρέες, έτρωγε πασατέμπο και νερό για να φουσκώνει η κοιλιά του και να μη νιώθει πείνα.
Ο Αστέριος ξέρει από φτώχεια, αλλά δεν ξέρει από υπουργιλίκια. Το παραδέχεται κι ο ίδιος, χωρίς να… κοκκινίζει. Αυτό απάντησε σε εκείνους που τον στρίμωξαν, όταν βγήκε και κατήγγειλε την ανικανότητα μιας κρατικής μηχανής η οποία απειλεί να κόψει το ρεύμα σε ανθρώπους που νόμος εξαιρεί από το χαράτσι. Και, κατ' επέκτασιν, τα βέλη του στράφηκαν στην κυβέρνηση (του!) και τον Βενιζέλο που συνέλαβε τη φαεινή ιδέα για το χαράτσι και ενορχήστρωσε την υλοποίησή της. Δεν το 'πε με τόσο πολλά λόγια, αλλά τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια...

Οπως λέει στους συνεργάτες του ο νέος υφυπουργός, «εμένα μ' ενδιαφέρει να κάνω πέντε συγκεκριμένα πράγματα, όσο θα διαρκέσει αυτή η κυβέρνηση. Δε μπορώ τα "θα το δούμε" και τις "μακροπρόθεσμες οπτικές" και τα κουραφέξαλα».

Ηδη, με το που ορκίστηκε, πετάχτηκε στο Βόλο, όπου η τοπική -συνεταιριστική- γαλακτοβιομηχανία, ΕΒΟΛ, είναι σε κόντρα με τα Lidl, τα οποία αρνούνται να βάλουν τα ντόπια γάλατα στα ράφια τους. Και, επί τόπου, ο Αστέριος ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει νομοθετικά στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ να έχουν ντόπια προϊόντα στα ράφια τους. Τώρα επεξεργάζεται μια καλή ιδέα για να βάλει τέρμα στις ελληνοποιήσεις και τη νοθεία της φέτας. Σε λίγες ώρες θα βρεθεί με τον -ομόσταυλό του στο ΛΑΟΣ- Αδωνι Γεωργιάδη και θα του ζητήσει να πάρει την αλιεία στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Θα μου πείτε: «Δεν είναι δυνατόν να είσαι μέλος μιας κυβέρνησης και να την ξεμπροστιάζεις δημόσια όταν τα κάνει... ρόιδο με το χαράτσι της ΔΕΗ; Πριν βγει προς τα έξω, ο Ροντούλης θα 'πρεπε να πάει το θέμα στον Βενιζέλο. Με κάτι τέτοιους ο Παπαδήμος δε θ' αντέξει ούτε μέχρι το Φεβρουάριο». Μπορεί, λέω εγώ. Αλλά, αν μέχρι να πάμε σε εκλογές, ο Αστέριος έχει κάνει αυτά τα πέντε -συγκεκριμένα και -πρακτικά- πράγματα, χαλάλι του.

dei_2

Ο νόμος 4021/11, άρθρο 53, παρ. 5 ορίζει ότι "Τα ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση δεν υπόκεινται στο ειδικό τέλος του παρόντος άρθρου". Κι όμως η ΔΕΗ ζητά από τη συγκεκριμένη πτηνοτροφική μονάδα 26.550 ευρώ!

dei_1

Η συγκεκριμένη αποθήκη σίτου πρέπει να πληρώσει 3.240 ευρώ...

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάντε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάντε στη σελίδα του blog στο twitter!