ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Δεν μας χ... ρε Νταλάρα!

Δεν μας χ... ρε Νταλάρα!

Όταν κάποιος μας δουλεύει, μας πιέζει, μας κουράζει το φέρσιμό του, συνήθως λέμε: «Δεν μας χ... ρε Νταλάρα», αν και δεν βλέπω που κολλάει η φράση αυτή στο φίλο μου τον Γιώργο αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα που λέμε.

Έχουμε λοιπόν, αυτό τον σούπερ τραπεζίτη Τσαρλς Νταλάρα, τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, ο οποίος εννοείται ότι παλεύει να λύσει τον γόρδιο δεσμό μεταξύ ελληνικού δημοσίου και των ιδιωτικών πιστωτών (τράπεζες, επενδυτικοί όμιλοι, κ.λπ.) που έχουν στην κατοχή του ελληνικά ομόλογα, ώστε να έχουμε το περίφημο haircut (δηλαδή κούρεμα) κατά 50% του ελληνικού χρέους.

Πολύ ωραία όλα αυτά, αλλά ο κ. Νταλάρα μας τα έχει κάνει τούμπανο που λένε.

Όλο δυσκολίες, προσκόμματα και εμπόδια εμφανίζει για τη συμφωνία που όλοι τη θέλουν, που έχει αποφασιστεί από τις 26 Οκτωβρίου του 2011, που αν δεν υπάρξει η συμφωνία αυτή δεν θα δοθεί η νέα δόση στην Ελλάδα, που αν δεν υπογραφεί η συμφωνία αυτή μοιραία θα έχουμε «πιστωτικό γεγονός», δηλαδή πτώχευση της Ελλάδας και θα χάσουν έτσι όλα τα λεφτά τους οι πιστωτές μας και τελικά θα έρθει η καταστροφή για όλους.

Και ο Νταλάρα τον χαβά του. Φυσικά ο άνθρωπος τραπεζίτης είναι, τις τράπεζες εκπροσωπεί και τα συμφέροντά τους. Εμάς θα κοιτάξει;

Και κάπως έτσι, για μία ακόμα φορά αποκαλύπτεται ότι Τρόικα, αγορές και οικονομικά «κοράκια» τύπου Σόρος και Ρουμπινί, τα κέρδη των τραπεζών θέλουν να εξασφαλίσουν και ας καεί ολόκληρη η Ελλάδα και οι άνθρωποί της. Για αυτό και ο Νταλάρα συνεχίζει το βιολί του με τις τάχα δυσκολίες στην τελική συμφωνία για το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων.

Και γι αυτό και εγώ μόλις τον συναντήσω θα του πω «δεν μας χ... ρε Νταλάρα».