ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Σώστε την αξιοπρέπειά σας

Σώστε την αξιοπρέπειά σας

Παρακολουθώ αηδιασμένος αυτό το νέο ξεβράκωμα του πολιτικού μας συστήματος που κάνει ότι μπορεί για να κρύψει το όνομα αυτού του άθλιου σάιλοκ βουλευτή που έβγαλε έξω ένα εκατομμύριο ευρώ

όταν οι μισοί Έλληνες δεν έχουν να φάνε. Και το μόνο που μου 'ρχεται να φωνάξω σε αυτούς τους απίθανους 300 της ελληνικής Βουλής είναι: «Κάντε ρε κάτι γενναίο να σώσετε την αξιοπρέπειά σας». Δεν καταλαβαίνουν ότι η λάσπη τους παίρνει όλους.

Δεν πρέπει οι ίδιοι να κάνουν μία κίνηση – από προσφυγή στον Άρειο Πάγο μέχρι την ψήφιση ενός νέου νομοθετήματος, δεν ξέρω τι συγκεκριμένα- ώστε να μην υπάρχει το άλλοθι ότι η αποκάλυψη του ονόματος αντίκειται στο νόμο.

Σε ποιο νόμο ρε σύντροφοι; Ποιος νόμος είναι πάνω από την αξιοπρέπειά μας, την καθαρότητα του χαρακτήρα μας και της συνείδησής μας;

Μικρή σημασία έχει για όλους μας αν ο βουλευτής αυτός είναι της Αθήνας ή της περιφέρειας, του τάδε ή του δείνα κόμματος, αν λέγεται Φούφουτος ή Σουβλίτσα.

Σημασία έχει η δημοσιοποίηση του ονόματός του που πρέπει να γίνει για να υπάρξει μία κάθαρση για τους άλλους 299 και η ξευτίλα αυτού του ενός να γίνει χαλινάρι για όποιον από τους επόμενους 300 θα τολμήσει αυτή τη νόμιμη μεν, αλλά εντελώς ανήθικη στη συγκεκριμένη εποχή, πράξη. Σε μία εποχή που η Ελλάδα χρειάζεται και το παραμικρό ευρώ.

Τη μια με το νόμο περί ασυλίας, την άλλη με το νόμο περί παραγραφής των αδικημάτων τους, την άλλη με τη διεκδίκηση αύξησης των συντάξεών τους από παρελθόντα έτη, τώρα με το μυστήριο του βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό το ένα εκατομμύριο ευρώ ας μην διαμαρτύρονται οι 300 όταν τους κυνηγάνε με γιαούρτια σε ταβέρνες και δρόμους.