Το μαντρί και οι τζάμπα μάγκες

Newsroom Newsroom

Το μαντρί και οι τζάμπα μάγκες

Από τους 43 βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που έκαναν πριν από δέκα μέρες τη μαγκιά κι είπαν ΟΧΙ στο Μνημόνιο 2, χθες οι 14 (9 του ΠΑΣΟΚ και 5 της ΝΔ) είπαν ΝΑΙ στον εφαρμοστικό νόμο του νέου Μνημονίου.

Δηλαδή οι γίγαντες αυτοί της πολιτικής δεν δέχονται το Μνημόνιο 2 και στα σκληρά, απάνθρωπα μέτρα που επιβάλλει στις ασθενέστερες τάξεις των Ελλήνων, αλλά λένε ΝΑΙ στην εφαρμογή των μέτρων αυτών, λένε ΝΑΙ στην υλοποίηση του Μνημονίου 2.

Πολιτικός αμοραλισμός; Ψευτόμαγκες της πολιτικής, ο τρόμος να μείνουν έξω από το μαντρί; Επιπολαιότητες ανώριμων ανθρώπων; Κοροϊδία των ψηφοφόρων τους; Ίσως όλα αυτά μαζί. Γι' αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα με όσους ζητάνε σήμερα ένα γενικό ξήλωμα του πολιτικού μας συστήματος. Νέα κόμματα, νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες.

Σκούριασε η λεγόμενη μεταπολίτευση. Και δεν κυνηγάει ο κόσμος τον «πονηρό πολιτευτάκια» όπως λέει στο τραγούδι του ο Σαββόπουλου, αλλά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Τα γιαούρτια δεν πέφτουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα γιατί είπαν ναι ή όχι στα διάφορα Μνημόνια, εξ' ου και τους παίρνει όλους η μπάλα.

Τα γιαούρτια πέφτουν σε αυτό το πολιτικό σύστημα που λειτουργεί με μπακαλοτέφτερο: Διορίζω το γιο σου, μου χρωστάς την ψήφο σου.

Τα γιαούρτια πέφτουν αδιάκριτα σε όλους γιατί κάποιοι δεν έχουν το κουράγιο να υποστηρίζουν μέχρι τέλους μια πολιτική θέση, ακόμα κι αν αυτή τους αφήνει έξω από το μαντρί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved