ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ο Άκης τους παίρνει μαζί του

Ο Άκης τους παίρνει μαζί του

Ανατριχιαστικές οι αποκαλύψεις για τον Τσοχατζόπουλο.

Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι αυτός ο άνθρωπος που για λίγες μόνο ψήφους δεν έγινε πρωθυπουργός, ο παντοδύναμος και αλαζών νούμερο 2 του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου, λειτουργούσε περίπου σαν μαφιόζος του Σικάγου και ούτε καν σε επίπεδο Καπόνε ή Ντίλινγκερ.

Μικρομεσαίος αρχηγός συμμορίας που εκλιπαρούσε και απειλούσε να του στείλουν «κατοστάρες» γιατί είχε ανάγκη ρευστού.

Εμετικά πράγματα.

Να όμως που ο Άκης, αν και πολιτικό πτώμα, τραβάει πλέον μέσα στο βούρκο και παίρνει μαζί του στον πολιτικό τάφο του και όλο το ΠΑΣΟΚ.

Γιατί μέσα από τη δική του ιστορία επιβεβαιώνεται η περιρρέουσα εντύπωση που επικρατεί για το ΠΑΣΟΚ ότι είχε στα σπλάχνα του και πολλά λαμόγια και πολλούς κλέφτες.

Και κάπως έτσι παίρνει όλους η μπάλα και την πληρώνει το σημερινό ΠΑΣΟΚ που βλέπει πιστούς μέχρι σήμερα οπαδούς να φυλλοροούν αηδιασμένοι από τον βόρβορο Άκη προς τα δεξιά και προς τα αριστερά.

Φυσικά, λαμόγια υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ όπως υπάρχουν σε όλα τα αστικά κόμματα εξουσίας.

Όμως οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που δεν μπήκαν στην πολιτική για να κλέψουν.

Το μέγα λάθος ωστόσο του Βαγγέλη Βενιζέλου, είναι ότι δεν προχώρησε σε μία «ολική κάθαρση» του ΠΑΣΟΚ πριν μπει στην προεκλογική περίοδο.

Μπορεί να μην φταίνε σε τίποτα κάποια προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, αλλά δεν γίνεται να τους βλέπεις να μιλάνε στην τηλεόραση για το ΠΑΣΟΚ αυτοί που πριν μερικά χρόνια κάθονταν δίπλα - δίπλα με τον Άκη, συναποφάσιζαν μαζί του για τη χώρα και έκλειναν τα αυτιά και τα μάτια τους στις πληροφορίες που κυκλοφορούσαν.