ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Σήμερα τελειώνουμε ή αρχίζουμε

Σήμερα τελειώνουμε ή αρχίζουμε

Ας πούμε δυο λόγια ψύχραιμα σε αυτή την ώρα της κάλπης:

Η Ελλάδα αύριο πρέπει να έχει κυβέρνηση αλλιώς διαλύεται μέσα σε ένα πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό χάος.

Το ξέρουμε όλοι μας αυτό γιατί ήδη ζούμε τον πρόλογο αυτής της εφιαλτικής περιόδου.

Εμείς θα ψηφίσουμε σήμερα ότι μας πει το μυαλό μας, η καρδιά μας κι εύχομαι η αγάπη στην πατρίδα.

Εκείνοι όμως και μιλάω για τους πολιτικούς αρχηγούς που μέχρι σήμερα θυμίζουν περισσότερο Μαυρογυαλούρους μικροπολιτικούς που υπόσχονται καθρεφτάκια και τσατσάρες στους ιθαγενείς, παρά υπεύθυνους και γενναίους πολιτικούς, εκείνοι οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει αύριο να κάνουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας παραμερίζοντας μικροκομματικά συμφέροντα και μωροφιλοδοξίες.

Σήμερα το βράδυ όταν θα αναγγελθεί το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών η μεγάλη καμπάνα για την Ελλάδα θα σημάνει την αρχή ή το τέλος. Θα σημάνει το τετέλεσται ή το ξεκινάμε. Θα σημάνει την έναρξη ενός δρόμου που θα μας πάει στην Αλβανία του Χότζα του 1950 ή θα μας αφήσει στο ευρωπαϊκό τρένο για τον επόμενο σταθμό.

Μακάρι ο Σαμαράς και ο Τσίπρας, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, ο Καμμένος και η Παπαπρήγα να γίνουν ο Σαμαράς και ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης και να μοιάσουν σε όλα εκείνα τα παιδιά – θηρία με το ελληνικό εθνόσημο στο στήθος που χθες βράδυ στο γήπεδο της Πολωνίας είπαν: «Η Ελλάδα είναι εδώ, περήφανη και δυνατή για να νικήσει με την ψυχή της».