ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Περίπτωση Πάγκαλου

Περίπτωση Πάγκαλου

Θα μπορούσε να είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος διαφημιστής ο Θεόδωρος Πάγκαλος – γιατί σαν πολιτικός μόνο για τα ευφυολογήματά του και συχνά τις αιρετικές, αντισυμβατικές του θέσεις έχει καταγραφεί.

Δεν άφησε δα και κανένα σημαντικό πολιτικό έργο πίσω του ο Πάγκαλος από όποιο υπουργείο κι αν πέρασε (Εξωτερικών, Πολιτισμού…)

Τώρα ξεσηκώνει πάλι τα πλήθη (με το αζημίωτο είναι η αλήθεια) με την γνωστή ατάκα που αποτελεί την λυδία λίθο για την Παγκάλειο αντίληψη σε ο, τι αφορά την καταστροφή της χώρας: «Μαζί τα φάγαμε».

Αν τα φάγαμε μαζί στο παρελθόν (και με μπούρδες και ανώνυμες καταγγελίες δεν τεκμηριώνεται πουθενά αυτό) από εδώ και πέρα είναι σίγουρο ότι θα τα φάει μόνος του και καλά ο μέγιστος Πάγκαλος βάζοντας τιμή 3,99 ευρώ για να διαβάσετε το βιβλίο του στο διαδίκτυο. Αυτή η επιλογή μου θυμίζει κάτι πλανόδιους μανάβηδες που βάζουν τιμές 1,99 για τα κολοκυθάκια τους ή 2,99 για τα φασολάκια τους θέλοντας έτσι να δημιουργήσουν την αίσθηση στον πελάτη ότι πληρώνει κάτι λιγότερο από 2 ή 3 ευρώ. Και αυτή την μανάβικη αντίληψη δεν την περίμενα από τον Θόδωρο με το ανοιχτό μυαλό.

Συνταξιούχος πια πολιτικός και έχοντας κυριολεκτικά διώξει με κλωτσιές ο ίδιος και τους εναπομείναντες, ελάχιστους ψηφοφόρους που είχε (με την προκλητική πολιτική συμπεριφορά του) ο Πάγκαλος, ένας από τους πιο έντιμους και ελεύθερους στο πνεύμα πολιτικούς που έχουμε, είναι φανερό ότι προκαλεί και πάλι με αυτό το ηλεκτρονικό του βιβλίο.

Φυσικά και δεν αποδεικνύεται τίποτα για αυτό το μεταξύ σωστού και λάθους «μαζί τα φάγαμε». Ιστοριούλες για ψιλολαδώματα στις εφορίες, φακελάκια στις πολεοδομίες κλπ δεν αποδεικνύουν ότι τα φάγαμε όλοι.

Για τους μεγαλοκαρχαρίες επώνυμους, επιχειρηματίες, βιομηχάνους κλπ όχι απλώς τα φάγανε όλα, αλλά φάγανε τον αγλέορα από το δημόσιο χρήμα, κουβέντα ο Θ μέσα στο βιβλίο του.

Καλοφάγωτα Θόδωρε τα έσοδα από το ηλεκτρονικό σου βιβλίο αλλά έμεινες στα εύκολα και ακίνδυνα, στα ανώδυνα και στα λίγο πολύ γνωστά σε όλους μας.