ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Μας στραγγάλισαν οι ανίκανοι

Μας στραγγάλισαν οι ανίκανοι

Φοβερές αποκαλύψεις για την ανικανότητα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και των Οικονομικών της Υπουργώ ν (κυρίως του Γιώργου Παπακωνσταντίνου) κάνει ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε βιβλίο του που κυκλοφόρησε χθες.

Το βιβλίο με τον τίτλο «Το άγνωστο παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ – Πώς και γιατί φτάσαμε στο Μνημόνιο», λέει κάποιες πικρές, αλλά περίπου γνωστές αλήθειες σε όλους μας:

Πρώτον, ότι το ΔΝΤ ήξερε ότι η αποτυχία του Μνημονίου ήταν προδιαγεγραμμένη.

Δεύτερον, η Τρόικα με τα μέτρα της κυρίως ήθελε να διαδώσει τις τράπεζες και το κατάφερε με την 18μηνη καθυστέρηση του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους που έδωσε τη χρονική ευκαιρία στις τράπεζες να απαλλαγούν από ένα μεγάλο ποσοστό ελληνικών ομολόγων.

Τρίτον, είχαμε να κάνουμε με δύο «στόκους» όπως περίπου περιγράφει ο κ. Ρουμελιώτης στο βιβλίο του, τον τότε πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον τότε υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι υπέκυπταν χωρίς καν συζήτηση σε αλλεπάλληλους εκβιασμούς των δανειστών μας, χωρίς να χρησιμοποιήσουν ποτέ την απειλή οικειοθελούς εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, που πανικοβάλλει ακόμα και σήμερα Βρυξέλλες και Νέα Υόρκη.

Με λίγα λόγια μας στραγγάλισαν οι ανίκανοι.