ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Θα μας τρελάνουν

Θα μας τρελάνουν

Μου έρχεται να πω ένα μεγαλοπρεπές «άντε βρε αλήτες, λαμόγια του κερατά», σε όλους αυτούς που μας κοροϊδεύουν μες στα μούτρα μας τις τελευταίες μέρες, με το περίφημο CD με τα ονόματα, αυτή τη λίστα με τα ονόματα των 1.991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC.

Με κάθε τρόπο δύο χρόνια τώρα υπουργοί, γραμματείς και φαρισαίοι, στελέχη του ΣΔΟΕ, ο κάθε «ποντικός» της εξουσίας, κάνουν ό,τι μπορούν για να μείνει κρυμμένη αυτή η λίστα με τους βουλευτάδες, γιατί μέσα σε αυτή απ' ό,τι μαθαίνω: Α) Είναι αρκετοί αχυράνθρωποι κάποιων πολύ γνωστών και επώνυμων Ελλήνων (από επιχειρηματίες μέχρι καλλιτέχνες). Β) Είναι οικονομικοί παράγοντες της χώρας, από αυτούς που ταΐζουν προεκλογικά κόμματα και υποψήφιους. Γ) Είναι τραπεζίτες υπεράνω πάσης υποψίας.

Και ενώ θα μπορούσαμε ήδη να έχουμε ένα όφελος 1-2 δισ. ευρώ από τον έλεγχο αυτής της λίστας (γιατί υπάρχουν τεράστια ποσά που έχουν εξαχθεί χωρίς οι κάτοχοί τους να έχουν πληρώσει στην εφορία ούτε 1 ευρώ, δηλώνοντας ότι είναι φτωχοί) όπως έγινε σε Γαλλία, Γερμανία και αλλού, από εποχής Γ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών μέχρι και σήμερα, κάνουν ό,τι μπορούν για να μείνει κρυφή αυτή η λίστα.

Και -ω, του θαύματος- η λίστα βρέθηκε στα χέρια του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος μόλις χθες την κατέθεσε στην κυβέρνηση, ενώ το τεράστιο αυτό θέμα σέρνεται εδώ και μία εβδομάδα περίπου.

Κάτι λέγανε οι πρόγονοί μας στις περιπτώσεις αυτές: Αιδώς Αργείοι.