ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

0 + 0 = 0

0 + 0 = 0

«Τι έγινε ρε παιδιά;» που αναρωτιόταν απορημένος και ο Σπύρος Παπαδόπουλος σε μια παλιά διαφήμιση της τηλεόρασης.

Δηλαδή γιατί όλο αυτό το τζέρτζελο με τη Μέρκελ χθες στην Αθήνα; Για να μας πει τελικά ότι «εύχεται και ελπίζει η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ;»

Γιατί μόνο αυτό είπε και μετά συνάντησε τους Έλληνες επιχειρηματίες που έπεσαν σαν ζήτουλες στα πόδια της, για να δει τι θα ψωνίσουν κοψοχρονιά οι δικοί της επιχειρηματίες στην Ελλάδα από Βερολίνο μεριά.

Μας πέταξε ένα ξεροκόμματο ενδιαφέροντος για έξι ώρες η Φράου – θάνατος, το άρπαξε στον αέρα ο Σαμαράς και το περιφέρει σαν τη μέγιστη πολιτική επιτυχία της κυβέρνησής του, την ώρα που ο Στουρνάρας δίνει και ξαναδίνει στην τρόικα ο,τι του ζητάει για να συμπληρωθούν τα 13,5 δις που πρέπει να εξοικονομήσουμε. Τελικά οι μόνοι κερδισμένοι από όλο αυτό το ανόητο επικοινωνιακό σόου είναι η Μέρκελ και ο Δένδιας με την ΕΛ.ΑΣ.

Η Μέρκελ γιατί επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά την ηγεμονία της Γερμανίας στη νότια Ευρώπη και ουσιαστικά είπε στον γερμανό ψηφοφόρο της – γιατί γι’ αυτόν ήρθε η Μέρκελ στην Αθήνα – ότι την Ελλάδα πρέπει να την κρατήσουμε στο ευρώ γιατί αν την διώξουμε καταρρέει όλο το σύστημα στη Ευρώπη, «άρα δικαιολογήστε την αλλαγή της στάσης μου απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα».

Και ο Δένδιας με την ΕΛ.ΑΣ είναι κερδισμένοι γιατί δεν άφησαν τους μπαχαλάκηδες να κάνουν την Αθήνα για μια ακόμη φορά «αμέρικαν μπαρ». Και μπράβο τους. Έδειξαν ότι όταν θέλουν εκεί στην ΕΛ.ΑΣ, και μπορούν και αποτελεσματικό σχέδιο αντιμετώπισης των κουκουλοφόρων ξέρουν να εφαρμόζουν.

Για όλους τους άλλους, δηλαδή εμάς, τον ελληνικό λαό το μόνο που μας έμεινε από την επίσκεψη Μέρκελ είναι το 0+0=0.