ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Θέατρο ή σκληρή πραγματικότητα

Θέατρο ή σκληρή πραγματικότητα

Για πολλούς οι καντρίλιες Κουβέλη και στη συνέχεια Βενιζέλου για το ναι ή όχι στα μέτρα των 13,5 δισ., είναι ένα καλοστημένο θέατρο για να δείξουν ότι αντιστέκονται στην τρόικα, ότι αγωνίζονται για την προστασία του λαού, γνωρίζοντας καλά βέβαια ότι πολλοί βουλευτές των κομμάτων τους, όταν έρθει η ώρα της ψηφοφορίας στη βουλή θα πουν ένα μεγαλοπρεπές όχι.

Για άλλους η Ελλάδα βρίσκεται στον πυρήνα μίας ανελέητης σύγκρουσης μεταξύ ΔΝΤ και Ευρώπης (της Γερμανίας δηλαδή) γιατί το Διεθνές Ταμείο (κατεξοχήν εκφραστής του ανελέητου παγκόσμιου καπιταλισμού και των πανίσχυρων οικονομικών λόμπι του πλανήτη) βλέπει ότι «δεν του βγαίνει το πάπλωμα» στην Ελλάδα ( δηλαδή δεν θα υπάρχει κέρδος αν δεν μετατρέψουν τη χώρα μας σε αφρικανική μπανανία) και γι' αυτό ζητάει νέο κούρεμα του χρέους και απάνθρωπα εργασιακά μέτρα μέσω του εκπροσώπου του, Τόμσεν.

Θέατρο ή πραγματικότητα, όμως, αυτή η ιστορία με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έφτασε στο τέλος της.

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και οι βουλευτές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ είναι αυτοί που θα αποφασίσουν αν η Ελλάδα θα γίνει ένα σκουπίδι της Ευρώπης, μία χώρα «λεπρών» και απόβλητων για όλο τον κόσμο ή μία χώρα φτωχών ανθρώπων, ίσως και πεινασμένων, αλλά που δεν θα έχουν περάσει την πόρτα της κόλασης.

Φυσικά δεν μιλάω για ψήφιση των μέτρων με κλειστά μάτια. Μιλάω για μια πατριωτική στάση της συγκυβέρνησης απέναντι στην τρόικα, για ένα «μέχρις εδώ» και από εκεί και πέρα να είστε βέβαιοι ότι το στοίχημα θα το κερδίσουμε εμείς και όχι οι χαρτογιακάδες της τρόικα.