ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Δεν θέλουμε πρωθυπουργό ζήτουλα

Δεν θέλουμε πρωθυπουργό ζήτουλα

Όλοι νιώθουμε τσαλακωμένη την αξιοπρέπεια μας σαν πολίτες της Ευρώπης αλλά και σαν Έλληνες, μετά το φιάσκο του Eurogroup της Δευτέρας και την εξευτελιστική συμπεριφορά σε βάρος της Ελλάδας από τους Μέρκελ – Σόιμπλε που αντιμετωπίζουν τη χώρα μας περίπου σαν μπουρδέλο, όπου όποιος θέλει μπαίνει μέσα βγάζει τα βίτσια του για λίγα ευρώ και μετά φεύγει πιθανά φτύνοντας και πίσω του.

Μας έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό να πάρουμε τα σκληρά μέτρα του 3ου Μνημονίου, μας διέλυσαν σαν κοινωνία, έφεραν τους Ναζί μέσα στα σπίτια και στα σχολεία μας και όταν τα κάναμε όλα αυτά μας είπαν με ένα απίστευτο κυνισμό: «Θα πάρετε λεφτά όποτε θέλουμε εμείς και μη μας πιέζετε γιατί μπορεί να σας πάμε και μετά το Δεκέμβρη του 2012».

Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια και είναι φανερό ότι έχουμε να κάνουμε πλέον με ένα πολιτικό υπόκοσμο με βασικούς εκφραστές τους Μέρκελ – Σόιμπλε που καίνε μια ολόκληρη χώρα και σαν συνέπεια μια ολόκληρη ήπειρο (την Ευρώπη) για να κερδίσουν απλά τις Γερμανικές εκλογές το Σεπτέμβρη.

Από προχθές νιώθουμε όλοι περισσότερο θυμωμένοι, περισσότερο απελπισμένοι και έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη και λαχτάρα να μας εκφράζει ένας πρωθυπουργός μάγκας και παλικάρι και όχι ένας ζήτουλας, ένας ικέτης των ελληνικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη.

Δυστυχώς η εικόνα του Σαμαρά το τελευταίο 48ωρο σε Αθήνα και Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής, δείχνει ότι επέλεξε τη συμπεριφορά του ικέτη για μία ακόμη φορά, όπως και ο προκάτοχός του, ο ανεπανάληπτος Γιωργάκης.

Περιμένουμε όλοι μια βροντερή προειδοποίηση Σαμαρά προς τους Ευρωπαίους συνεταίρους μας του στυλ «ή τελειώνουμε τη Δευτέρα και μας δίνεται τα 45 δισ. ευρώ που μας χρωστάτε ή βάλτε τα εκεί που ξέρετε και το διαλύουμε το μαγαζί».

Έτσι απλά, χυδαία αν θέλετε, με γλώσσα σκληρή τύπου Αλέφαντου να τους τα πει. Γιατί τέτοια συμπεριφορά πρέπει να έχεις απέναντι σε πολιτικούς γκάνγκστερς και σε κτηνώδεις καταπατητές της εθνικής μας αξιοπρέπειας.

Ας βγει ο Σαμαράς από το κλουβί του Μεγάρου Μαξίμου σε γειτονιές, σε πλατείες και σε χωριά να ακούσει αυτή την παλλαϊκή απαίτηση ότι χρειαζόμαστε τώρα έναν πρωθυπουργό μάγκα και όχι ζήτουλα. Φτάνει πια με τις ικεσίες και τα παρακάλια να μας λυπηθούν.